Vérmintát kaphat Szkripaltól és lányától a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet

Kiderült, hogy a kórházban kezelt két áldozat önállóan képtelen lenne a vérmintaadásról dönteni.

MTI
2018. 03. 22. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az illetékes londoni bíróság csütörtöki végzése szerint az orvosok vérmintát vehetnek az Angliában csaknem három hete idegméreggel megmérgezett Szergej Szkripal egykori orosz–brit kettős ügynöktől és lányától, Julija Szkripaltól ahhoz, hogy a mintát megvizsgálhassák a hágai székhelyű Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) Nagy-Britanniában dolgozó szakértői.

A döntést a londoni felsőbíróság azon tanácsa hozta, amely a cselekvés- és döntésképtelenné vált emberek ügyében folyó vizsgálatok elvégzéséhez szükséges határozatokra szakosodott.

A 18 oldalas végzés részletes jogi levezetés eredményeként megállapítja, hogy sem Szergej Szkripal, sem lánya állapota nem teszi lehetővé önálló döntésüket a vérmintavételről és átadásáról az OPCW szakértőinek. Az eljáró bíró ugyanakkor arra a véleményre jutott, hogy mindkettőjük érdekeit az szolgálná a legjobban, ha az OPCW által igényelt vérmintát a kezelőorvosok levennék és átadnák a szervezet szakértőinek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.