Ferenc pápa: Törődni kell a kirekesztettekkel és a szegényekkel

Testvériesség nélkül nincs társadalmi igazságosság – jelentette ki a katolikus egyházfő.

MTI
2018. 04. 02. 16:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa a húsvéthétfői imádságában sem feledkezett meg a szegényekről és a kirekesztettekről, s a dolgozószobájának ablakából elmondott Regina coeli (Mennyek királynője) imádságában kijelentette, testvériesség nélkül nincs társadalmi igazságosság. Egymás felé fordulás nélkül nem lehet egy társadalmat felépíteni – mondta a szentatya a Szent Péter téren összegyűlt több tízezer hívőnek. Az egyházfő úgy fogalmazott, csak a testvériesség képes tartós békét biztosítani, a szegénységet leküzdeni, a feszültségeket és a háborúkat megszüntetni, a korrupciót és a bűnözést kiirtani. Reményének adott hangot, hogy a testvériesség és az egymás felé fordulás, amelyet húsvétkor megtapasztalunk, életformává válik, és minden emberi kapcsolatot lélekkel tölt meg.

Az egyházfő óvott a bezárkózás veszélyétől, attól, hogy az emberek csak a saját életükre gondoljanak. „Törődnünk kell a testvéreinkkel, mindenekelőtt a szegényebbekkel és a kirekesztettekkel. Testvériesség nélkül nem lehet egyházi vagy civil közösséget építeni” – mondta Ferenc pápa.

A Regina coelire, amely húsvétkor az Úrangyala imádságot helyettesíti, rendkívüli biztonsági intézkedéseket foganatosítottak, egész nap terrorellenes alakulatok és különleges rendőri erők őrzik a Vatikán környékét. A Szent Péter teret lezárták, csak mágneskapun át, szigorú ellenőrzés után, egyenként lehet belépni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.