Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Harminc szélsőségessel végeztek Maliban francia katonák

Franciaország 1600 katonája állomásozik a Száhel-övezetben.

MTI
2018. 04. 05. 20:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc szélsőségessel végeztek francia és mali katonák egy összecsapásban a múlt héten – jelentette csütörtöki közleményében a francia vezérkar. A francia katonák közül senki sem sebesült meg.

Az incidens a Nigerrel határos térség egyik részén történt.

Egy vezérkari szóvivő elmondása szerint az összecsapásban francia részről senki sem sebesült meg. A szóvivő ugyanakkor nem tudott azzal kapcsolatosan választ adni, hogy a harcoknak volt-e áldozata a mali hadsereg soraiban.

Franciaország mintegy négyezer katonával harcol az iszlamisták ellen a Száhel-övezetben, Maliban 1600 fős kontingenst állomásoztatva. A Barkhane hadművelet 2014 augusztusa óta zajlik a térség öt országában: Maliban, Csádban, Burkina Fasóban, Nigerben és Mauritániában. Maliban az ENSZ békefenntartó missziója (Minusma) is jelen van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.