Sokan meghaltak, amikor robbanás döntött romba egy lakóházat Idlíbben

Többen a romok alatt rekedtek.

MN
2018. 04. 10. 4:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanás döntött romba egy lakóházat hétfőn az észak-szíriai Idlíbben, legkevesebb 19 ember halálát okozva – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH). A szíriai polgárháború fejleményeit helyi aktivisták segítségével nyomon követő emigráns csoport szerint egyelőre nem világos, hogy a robbanást rakéta becsapódása vagy gépkocsiban elhelyezett pokolgép okozta – írja az MTI. Az APA hírügynökség arról számol be, hogy 15 civil vesztette életét, és 36-an (köztük gyermekek is) megsebesültek.

A halálos áldozatok száma az OSDH szerint várhatóan tovább emelkedik, miután többtucatnyian megsebesültek, és sokan az épület romjai alatt rekedtek.

A lázadókézen lévő város mentőszervezete, a fehér sisakosok egyik önkéntese a Twitteren azt írta, hogy a Vádi Naszím negyedben történt robbanás következtében tíz ember halt meg. A mentésben részt vevők azon dolgoznak, hogy az áldozatokat kiemeljék a romok alól.

Az északnyugat-szíriai Idlíb kormányzóság a legnagyobb lázadókézen lévő térség, amely még a damaszkuszi rezsim ellen harcoló dzsihadista lázadók és a nacionalista Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) uralma alatt áll. A térségben a Haját Tahrír as-Sám (HTS) nevű iszlamista szervezet a legjelentősebb erő. Az elmúlt években harcosok és civilek tízezrei áramlottak a tartományba az ország olyan részeiből, amelyeket orosz és iráni támogatással visszafoglaltak a szíriai kormányerők.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.