Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Szkripal-ügy – Jobban van a megmérgezett volt orosz-brit kettős ügynök

MTI
2018. 04. 06. 14:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jobban van Szergej Szkripal, a Nagy-Britanniában élő orosz–brit volt kettős ügynök, aki ellen idegméreggel merényletet követtek el március elején Nagy-Britanniában.

Szkripal állapota már nem válságos, szervezete jól reagál a kezelésre, és állapota gyorsan javul – áll a beteget ápoló salisburyi kórház orvosigazgatójának közleményében.

A 66 éves Szkripal lánya, Julija is életveszélyes mérgezést szenvedett, de az ő állapota már hamarabb javulni kezdett. A Rosszija 1 orosz állami televízió csütörtöki közlése szerint Julija telefonon tudatta egy unokatestvérével, hogy hamarosan elhagyhatja a kórházat.

A brit kormány gyilkossági kísérletnek tartja Szergej és Julija Szkripal megmérgezését, amelyért hivatalos szóhasználata szerint „nagy valószínűséggel\" Oroszországot terheli a felelősség. A gyanú alapja az, hogy a mérget a Szovjetunióban fejlesztették ki elsőként.

Bár Oroszország tagadja, az ügy miatt 28, az Egyesült Királysággal szolidaritást vállaló állam utasított ki orosz diplomatákat, amire Moszkva azonos módon válaszolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.