Sztrájk okoz káoszt a németországi repülőtereken

Járatok százait kellett törölni, egész nap fennakadásokkal kell számolni.

MTI
2018. 04. 10. 10:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A munkabeszüntetés ugyan csupán három órán keresztül tartott és délelőtt 11-kor véget ért, mégis járatok százait kellett törölni, és egész nap fennakadásokkal kell számolni a Németországot érintő nemzetközi légi közlekedésben. A legnagyobb német légitársaság, a Lufthansa 800 járatot törölt keddi menetrendjéből.

A Ver.di felhívására a földi kiszolgáló személyzet és a tűzoltóság sztrájkolt a négy repülőtéren. A Köln/Bonn repülőtéren valamennyi tűzoltó egység felfüggesztette a munkát, így egyetlen járatot sem lehetett elindítani és fogadni.

A szakszervezet egyebek mellett 6 százalékos béremelést követel a kollektív szerződések hatálya alá tartozó 2,8 millió közalkalmazottnak, és az utóbbi napokban több tartományban szervezett figyelmeztető sztrájkokat. Berlinben például a vízműveknél és a hulladékgazdálkodási vállalatnál függesztették fel a munkát. A szakszervezet tovább folytatja az akciókat, erősítve a munkaadói oldalra kifejtett nyomást a bértárgyalások április 15-én kezdődő harmadik fordulója előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.