12 ezer rabot engednek szabadon a vírus miatt

Afganisztánban újabb több mint 12 ezer rabot terveznek kiengedni a börtönökből a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében – jelentette be a kormány hétfő éjjel.

Forrás: MTI2020. 04. 28. 6:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A vírus börtönökben való terjedésének megelőzése céljából Asraf Gáni elnök elrendelte 12 399 rab korai elengedését” – közölte a kabinet tájékoztatási központja a Twitteren.

Ennek az intézkedésnek nincs köze a kormány és a tálibok között zajló fogolycserékhez.

A járvány kezdete óta nagyjából 9-10 ezer fogvatartott szabadon bocsátását rendelték el hasonló okból a dél-ázsiai államban, a folyamat még nem zárult le minden érintett esetében.

Az első körben a fő kezdeményezettek a nők, a fiatalkorúak, a súlyos betegek és az 55 évnél idősebbek voltak.

Afganisztánban az egészségügyi hatóságok eddig mintegy 1700 igazolt fertőzöttet és 57 halálos áldozatot regisztráltak. Ezeknél azonban szakértők szerint a valós számok lényegesen magasabb lehetnek, miután nagyon kevés tesztet végeznek az országban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.