Lazítanak a korlátozásokon Olaszország egyik tartományában

Olaszországban már nagyjából két hónapja szigorú korlátozások vannak hatályban.

Forrás: MTI2020. 05. 08. 16:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdik a koronavírus-járvány terjedésének lassítása céljából bevezetett korlátozások lazítását az olaszországi Dél-Tirol autonóm tartományban, korábban a római központi kormány által tervezettnél.

A tartományi vezetés előző napi határozata értelmében a kiskereskedelmi boltok már az új szabályok várhatóan péntek délutáni hatályba lépésekor újranyithatnak.

Hétfőtől pedig kinyithatnak egyebek mellett az éttermek, a bárok, a fodrászatok és a múzeumok. Emellett újraindulhat például a termelés az ipari szektorban is.

A szállodák ugyanakkor csak május 25-től nyithatják meg a kapuikat a turisták körében népszerű Dél-Tirolban.

„Miután Róma az elmúlt hetekben nem hallgatta meg a régiók mozgásterének növelését célzó kéréseket, úgy döntöttünk, hogy saját törvényhozási megoldást találunk arra, hogy kijussunk a koronavírus-válságból” – közölte Arno Kompatscher kormányzó.

Kiemelte azonban, hogy bár a helyiek szabadon mozoghatnak majd a tartományban, valamint a szomszédos Trentinóban, továbbra is be kell tartaniuk a fizikai távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

Olaszországban már nagyjából két hónapja szigorú korlátozások vannak hatályban, s már több tartomány vezetése is intézkedéseket követel a lazítás érdekében.

Giuseppe Conte olasz miniszterelnök április végén jelentette be kormánya terveit, amelyek szerint az éttermek például csak június 1-én nyithatnak újra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.