Komoly szigorításokat léptetett életbe a szerb kormány

Az újonnan fertőzöttek 82,5 százaléka belgrádi, így a járványhelyzet egyértelműen a fővárosban a legsúlyosabb.

Forrás: Újvidéki Magyar Szó2020. 07. 03. 9:46
null
Belgrd, 2020. mjus 21. Vdmaszkos utas a belgrdi Nikola Tesla repltr egyik utasfelvteli pultjnl 2020. mjus 21-n. A szerb hatsgok enyhtettek a koronavrus-jrvny miatt elrendelt szigortsokon, de a repltrre csak rvnyes jeggyel rendelkezk lphetnek be, ahol ktelez a vdmaszk s a ferttlentszerek hasznlata. MTI/EPA/Antonio Bat Fotó: Antonio Bat Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntektől Belgrádban újabb szigorításokat léptetett életbe a szerb kormány – nyilatkozta Szerbia elnöke, Aleksandar Vucsics elnök az SZRTV műsorában.

Az újvidéki Magyar Szó beszámol arról, hogy a köztársasági járványügyi válságtörzs határozata értelmében két héten keresztül korlátozott munkaidővel működhetnek az éjszakai klubok, amelyeknek 23 órától reggel 6 óráig zárva kell tartaniuk.

Ugyanez vonatkozik azokra a kávézókra és egyéb vendéglátóipari egységekre, amelyek nem rendelkeznek kerthelyiséggel.

A vírus terjedésének megakadályozása érdekében Belgrádban bezárnak a kollégiumok.

Korlátozzák továbbá a rendezvényeken való részvétel lehetőségét, zárt helyen legfeljebb száz fő, nyílt színi eseményen ötszáz személy tartózkodhat egy időben – sorolja az intézkedéseket a délvidéki magyar nyelvű lap.

Aleksandar Vucsics felhívta a figyelmet, hogy Belgrádban hétfőtől büntetést kell fizetnie azoknak, akik nem viselnek maszkot a tömegközlekedési eszközökön, bevásárlóközpontokban, edzőtermekben vagy a zárt helyen megtartott rendezvényeken. A büntetés összege várhatóan 5-6 ezer dinárt tesz majd ki.

Az államfő rámutatott, az újonnan fertőzöttek 82,5 százaléka belgrádi, így a járványhelyzet egyértelműen a fővárosban a legsúlyosabb.

Kilátásba helyezte újabb szigorítások bevezetését, amennyiben a jelenlegi intézkedések nem hoznak eredményt. Vucsics újságírói kérdésre válaszolva nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy legrosszabb esetben vesztegzár alá helyezzék a fővárost.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.