Az év végére elkészülhet a kínai állami gyógyszergyár vakcinája

Az oltóanyag 42 ezer forintba kerül majd, és két lépésben, 28 nap eltéréssel kell beadni.

Forrás: MTI2020. 08. 18. 12:22
Zsungan, 2018. július 23. Vakcinát készít elõ egy nõvér a kínai Zsungan egyik kórházában 2018. július 23-án. Li Ko-csiang kínai miniszterelnök az elõzõ napon vizsgálatot rendelt el a kínai oltóanyaggyártásban a Csangcsun Csangseng biotechnológiai cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt. A Csangcsun Csangseng az ország második legnagyobb gyártója a veszettség elleni vakcinák terén, a vizsgálat elrendelésére azután került sor, hogy a szakmai felügyelet befejezte a nyomozást a cégnél adathamisítás és a veszettség elleni oltóanyagok gyártásszabványaitól való eltérés miatt. (MTI/EPA/Tan Kaj-hszing) Fotó: Tan Kaj-hszing
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A SinoPharm kínai állami gyógyszergyártó vállalat várhatóan az év végéig kereskedelmi forgalomba hozható oltóanyagot állít elő az új típusú koronavírus ellen – mondta a vállalat vezetője, Liu Csin-cseng a Kínai Kommunista Párt lapjában kedden megjelent cikkben. Liu elmondása szerint a vakcina 1000 jüanba (hozzávetőleg 42 ezer forint) kerül majd, és két lépésben kell beadni, 28 nap eltéréssel. A cégvezető egyúttal azt javasolta, hogy a diákok és a nagyvárosokban élő emberek mindenképpen oltassák be magukat, de arra az álláspontra helyezkedett, hogy a vidéken, gyéren lakott helyen élőknek nincs szükségük a vakcinára.

– Nem kell mind az 1,4 milliárd kínait beoltani – húzta alá Liu a Guangming Daily című lapnak, hozzátéve, hogy a SinoPharm két kísérleti oltóanyagon dolgozik, és évente 220 millió adag oltás legyártására van kapacitása.

Liu azt is mondta a lapnak, hogy az egyik kísérleti vakcinát neki is beadták már.

Oroszország megkezdte a Covid–19 elleni oltóanyag gyártását

Már több mint egymilliárd adag oltóanyagra kapott megrendelést Moszkva.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.