Nagyon rossz járványügyi hírek érkeztek a keleti szomszédból

Romániában további 45 koronavírusos beteg vesztette életét, így most már meghaladta a 4500-at a járvány áldozatainak száma.

Forrás: MTI2020. 09. 22. 15:23
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Romániában az átlagosnál kevesebb új fertőzést jelentettek kedden, de az utóbbi napon további 45 koronavírusos beteg vesztette életét, így most már meghaladta a 4500-at a járvány áldozatainak száma.

A stratégiai kommunikációs törzs keddi jelentésében szereplő 1059 újonnan diagnosztizált fertőzött 15 százalékkal kevesebb, mint az utóbbi két hét átlaga, a halálesetek száma viszont 18 százalékkal magasabb az átlagosnál.

A járványügyi szakemberek aggasztónak tartják, hogy egyetlen nap alatt több mint 30-cal emelkedett, és így ismét megközelítette az 500-at az intenzív terápián ápolt súlyos esetek száma.

Az ismert aktív esetek száma egyébként több mint 500-zal 18 ezer alá csökkent kedden, és a Covid–19-ben szenvedő betegeket kezelő kórházak terhelése is némiképp csökkent, kedden az előző napinál százzal kevesebb, 7119-et ápoltak kórházban.

A keddi adatokat átlagosnak mondható 22 ezer teszt kiértékelése nyomán közölték.

A közegészségügyi hatóság kedden közzétett heti elemzéséből egyébként kiderült, hogy – a külföldi utazások ritkulásával – az utóbbi időben csökkent, és egyharmad alá esett a saját kérésre végzett tesztek aránya. Románia 15 megyéjében (köztük Kolozs, Kovászna és Szatmár megyében) gyorsult, 7 megyéjében (köztük Hargita, Maros és Bihar megyében) lassult a járvány terjedése, a többi 19 megyében és Bukarestben egyenletesen terjed a fertőzés.

A közegészségügyi hatóság „veszélyeztetettségi” térképet is közölt az egészségügyi rendszer terheltsége és a Covid–19-ben szenvedő súlyos betegek rendelkezésére álló intenzív terápiás ágyak száma alapján. A kilenc veszélyeztetett megye közül négy (Bihar, Kolozs, Fehér és Kovászna) Erdélyben található, rajtuk kívül a főváros is veszélyeztetett térségnek számít a koronavírus-járvány szempontjából.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.