időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

Lengyel szóvivő: Az ET rábólintott a V4-ek „új Marshall-tervére”

Forrás: MTI
2020.10.02. 10:57
Lengyel szóvivő: Az ET rábólintott a V4-ek „új Marshall-tervére”

Az uniós állam- és kormányfőket tömörítő Európai Tanács rábólintott a Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő által a visegrádi csoport (V4) nevében javasolt, Fehéroroszországnak szánt „új Marshall-tervre” – közölte pénteken Piotr Müller lengyel kormányszóvivő.

Müller a Twitteren tájékoztatott arról, hogy a tanácsban döntés született a Fehéroroszországnak szánt gazdasági támogatási terv előkészítéséről.

Marcin Przydacz lengyel külügyminiszter-helyettes Twitter-bejegyzésében megerősítette, hogy a Morawiecki által benyújtott javaslatot elfogadták, és továbbították kidolgozásra.

Az Európai Tanács elfogadta a V4-ek javaslatát
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A pénteken záruló kétnapos brüsszeli EU-csúcstalálkozón született döntés arra a tervre vonatkozik, amelynek előterjesztését Morawiecki szeptember közepén jelentette be. Az egymilliárd eurós „új Marshall-tervnek” nevezett program fő eleme egy stabilizációs alap létrehozása és a fehérorosz kis- és középvállalkozások támogatása. Varsó egy új, szabad és tisztességes fehérorosz elnökválasztás megtartásától tenné függővé a terv megvalósítását.

Brüsszeli csúcstalálkozó

Soros támogatja az EB jogállamisági jelentéséhez anyagot nyújtó NGO-kat

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.