Egyetlen fényképpel leleplezték a jogállamisági jelentést

Az Alapjogokért központ egy mondattal világított rá arra, mennyire kell komolyan venni a jelentést.

Magyar Nemzet
Forrás: Alapjogokért Központ2020. 10. 02. 15:10
Meeting of EU Foreign Ministers at the European Council building in Brussels
European Commissioner for Values and Transparency Vera Jourova arrives for a meeting of EU Foreign Ministers at the European Council building in Brussels, Belgium July 13, 2020. Virginia Mayo/Pool via REUTERS - RC27SH9EMOZE Fotó: POOL New
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Helsinki Bizottság honlapján jelent meg az elemzés, amely az Európai Bizottság nemrégiben napvilágot látott jogállamisági jelentését vizsgálja. Az elemzést aláíró civil szervezetek szemlátomást elégedettek annak tartalmával, legalábbis ez tűnik ki a Varga Judit által Soros-jelentésként aposztrofált dokumentummal kapcsolatos véleményükből: „kellően visszatükrözi a magyar jogállam siralmas állapotát”, illetve szerintük „nem a tükör hazudik”.

Nos, az Alapjogokért Központ a Facebook-oldalán egy mondattal világított rá arra, mennyire kell komolyan venni a jelentést.

Bejegyzésükben csak annyit tettek, hogy összehasonlították azokat a civil szervezeteket, amelyek hozzájárultak a jelentés elkészítéséhez azokkal, amelyek a Helsinki Bizottság honlapján elégedetten nyugtázták az abban foglaltakat.

Sok kommentár nem kell hozzá, maga a bejegyzés beszédes:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.