időjárás 13°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Amnesztiát követelnek a migránsoknak Párizs utcáin a terrortámadás után

Forrás: v4na hírügynökség
2020.10.18. 21:37
Amnesztiát követelnek a migránsoknak Párizs utcáin a terrortámadás után

Több ezren vonultak Párizs utcáira, hogy amnesztiát követeljenek a bevándorlóknak. A tüntetés egy nappal a brutális terrortámadás után történt, mely során egy migráns lefejezett egy tanárt – olvasható a V4NA cikkében.

A „papír nélküli” migránsokért vonultak fel Párizs utcáin az aktivisták, bár menetüket beárnyékolta az egy nappal korábbi brutális terrortámadás.

Szombaton több ezer fős demonstráció bontakozott ki a francia főváros utcáin A szolidaritás menete címmel. A szervezők azzal a céllal hirdették meg az eseményt, hogy támogassák az illegális bevándorlókat, és elérjék, hogy a kormány a befogadóhelyek helyett saját lakhatást biztosítson számukra. A tüntetés arra is felhívta a figyelmet, hogy a papír nélkül az országba érkező illegális bevándorlók nehezebben találnak munkát, és hamis igazolványokkal tudnak csak alkalmi munkákat vállalni.

Több ezren követeltek amnesztiát Párizs utcáin a bevándorlóknak
Fotó: N4NA hírügynökség

Az országban komoly problémát jelent a bevándorlás kezelése, ezért a francia kormány szeptemberben arra kérte a prefektusokat, hogy gyorsítsák fel az integrációt, hiszen, ahogy a Le Figaro is rámutat, becslések szerint háromszáz- és hatszázezer között mozog az országban élő illegális migránsok száma.

A demonstráció azért váltott ki vegyes érzelmeket sokakban, mert egyrészt a koronavírus járvány második hullámának közepén került rá sor, figyelmen kívül hagyva a szabályozásokat, másrészt egy nappal azután rendezték meg, hogy egy csecsen bevándorló brutálisan lefejezett egy párizsi tanárt. Az esetet később iszlamista terrortámadásnak minősítették, melynek kiváltó oka az volt, hogy a tanár a szólásszabadságról tanított a diákjainak, mely során felhozta a Charlie Hebdo elleni szintén iszlamista terrortámadást.

További részleteket ITT olvashat.

Terror Párizsban

Posztumusz Becsületrendet kap a terrorcselekmény áldozata

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.