A kanadai Québec tartomány különadót vetne ki az oltatlanokra

Azzal érvelnek, hogy az oltatlanok pénzügyi terhet jelentenek polgártársaiknak.

MTI
2022. 01. 12. 8:28
Covid-19 Vaccines Stock Pictures
Covid-19 Vaccines Stock Pictures Fotó: ARTUR WIDAK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kanadai Québec tartomány különadót tervez kivetni azokra, akik orvosi felmentés hiányában nem akarják beoltatni magukat a koronavírus ellen – közölte kedden Francois Legault, a tartományi kormány vezetője. – Egy egészségügyi hozzájáruláson dolgozunk olyan felnőttek számára, akik megtagadják az oltást – jelentette ki Legault, aki szerint 

az oltatlanok pénzügyi terhet jelentenek polgártársaiknak.

A québeci politikus mindemellett azt vetette az oltást megtagadók szemére, hogy elárasztják a kórházakat. Mint mondta, miközben a tartomány területén élő felnőttek mindössze tíz százaléka nincs beoltva, addig az intenzív osztályokon kezeltek felét ők adják. – Nem dolga Québec minden lakójának ezért fizetni – hangsúlyozta. 

A nyolcmillió lakosú kanadai tartomány hatóságai szerint jelenleg 2742 pácienst kezelnek koronavírus miatt a québeci kórházakban, 255-öt közülük intenzív osztályon. A járvány újabb hulláma miatt a tavalyi év végén ismét korlátozásokat vezettek be Québecben, így a többi között éjszakai kijárási tilalmat rendeltek el és betiltották a nagyobb magán-összejöveteleket is.

 

Borítókép: oltáshoz készülődnek Kanadában (Fotó: Artur Widak/NurPhoto/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.