Később rendezik meg a riói karnevált

A szervezők az omikron variáns terjedése miatt döntöttek így.

Magyar Nemzet
Forrás: Reuters2022. 01. 22. 15:01
null
Még nem lehet tudni, mikor lehet része ilyen látványosságban a rióiaknak és az odalátogatóknak Fotó: Fabio Motta Forrás: MTI/EPA-EFE/Fabio Motta
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világhírű Rio de Janeiró-i karneváli ünnepségeket nem február utolsó hétvégéjén, hanem április végén tartják, mivel Brazíliában megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma, és az omikron változat országszerte terjed. Rio mellett Sao Paulo is április 21-re halasztotta karneváli felvonulásának kezdetét. Brazíliában jelenleg csúcsponton van az új koronavírusos megbetegedések száma, az elmúlt egy héten átlagosan csaknem 120 ezer esetet számláltak naponta.

Sajnos nincsenek meg az egészségügyi feltételek a karnevál megtartásához a tervezett időpontban

– mondta Daniel Soranz egészségügyi államtitkár újságíróknak.

Korábban Rio de Janeiro polgármestere, Eduardo Paes és Sao Pauló-i kollégája, Ricardo Nunes egyeztettek arról, hogy a szambaiskolák felvonulását milyen óvintézkedésekkel tartsák meg, de végül úgy döntöttek, hogy az egész rendezvényt elhalasztják. Ez azt jelenti, hogy a tavalyi elmaradt esemény után 2022-ben sem a rendes farsangi időszakban, hanem csak húsvét után tartják meg a világ leghíresebb karneválját.

Borítókép: A Sao Clemente szambaiskola parádéja a Rio de Janeiró-i karneválon 2020. február 24-én. (Fotó: MTI/EPA-EFE/Fabio Motta)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.