A merénylő kitálalt: ezért lőtte le a volt japán miniszterelnököt + videó

Egy nyilvános rendezvényen lelőtték Abe Sindzó korábbi japán miniszterelnököt. A támadót a helyszínen elfogták, majd kihallgatták a rendőrök.

Forrás: Origo.hu2022. 07. 08. 11:24
ABE, Sindzó
Nara, 2022. július 8. Abe Sindzó korábbi japán miniszterelnök (k) beszédet mond egy választási kampányeseményen, amelyen kevéssel késõbb merényletet követtek el ellene a közép-japáni Narában 2022. július 8-án. Abe a lövéstõl eszméletét vesztette, az elkövetõt elfogták. MTI/EPA/Jiji Press Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Abe Sindzó volt japán miniszterelnököt egy Nara városában tartott rendezvényen lőtték le, ahol kampánybeszédet tartott a vasárnapi felsőházi választások előtt. A támadó a hírek szerint kétszer lőtt, hátulról. 

A rendőrség a helyszínen elfogta, majd gyilkossági kísérlet miatt letartóztatta Jamagami Tecuját. 

Az NHK híradó rendőrségi értesülései szerint a helyszínen lefoglalt fegyver házi készítésű volt.  

A férfi 41 éves és a merénylet helyszínén, Nara városában él.

Hatósági források szerint három évig, 2005-ig dolgozott a tengerészeti önvédelmi erőknél.

A rendőrség szerint Jamagami Tecuja a nyomozóknak azt mondta, hogy

elégedetlen volt a korábbi miniszterelnökkel, ezért akarta megölni.

Az NHK híradó riportere a helyszínen volt a támadáskor. Két lövést hallott, helyi idő szerint 11.30 körül, nem sokkal azután, hogy Abe Sindzó beszélni kezdett. A rendőrség szerint a volt miniszterelnököt a mellkasán és a nyakán találták el. Időközben Abe Sindzó belehalt sérüléseibe.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Abe Sindzó korábbi japán miniszterelnök beszédet mond egy választási kampányeseményen, amelyen kevéssel később merényletet követtek el ellene a közép-japáni Narában 2022. július 8-án (Fotó: MTI/EPA/Jiji Press)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.