Az EU lehet az egyetlen vesztese az Európai Bizottság boszorkányüldözésének

Az ismert német publicista, Dietmar Mehrens szerint az Európai Bizottság boszorkányüldözést folytat a magyar kormány ellen, amelynek már most van egy óriási vesztese: a nemzetközi megértés és tisztelet szelleme, amely a különböző európai nemzetek virágzó együttélésének alapja – írja a V4NA.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 07. 19. 13:09
VON DER LEYEN, Ursula
Strasbourg, 2022. július 6. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond, miután Petr Fiala cseh miniszterelnök ismertette az Európai Unió cseh elnökségének programját az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2022. július 6-án. Csehország 2022. július 1-tõl tölti be az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: Julien Warnand
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új szellem költözött Európába. Ahol korábban a mértékletesség, az eszmecsere és a párbeszéd követelése dominált, ott a harci konfliktusok retorikája talált utat magának – írja véleménycikkében Dietmar Mehrens, aki szerint az Európai Bizottság agresszívan támadja a magyar kormányt többek között az újfajta genderideológia elutasítása miatt.

A magyar kormányfő a társainál jobban megértette, hogy a transzvallásokkal egy pusztító szörnyeteg kebelezte be a nyugati civilizációkat. Ez abban nyilvánul meg, hogy a német államtitkárok tagadják a biológiai tényeket, és ez nem vált ki társadalmi botrányt. Ez valójában csak a kollektív agymosás eredményeként magyarázható. Ezt támasztja alá az az őrült, agresszív hangvétel is, amellyel a szivárványos uniós elitek ismételten támadják Magyarországot. Az olyan új nyelvi alkotások, mint a »homofób« és a »transzfób«, egy önalkotó dogmatika lándzsahegyei, amelyeknek semmi közük az »európai értékekhez«, amelyekre Ursula von der Leyen hivatkozik

– fogalmaz a publicista, aki megjegyezte azt is, hogy „amikor az állítólagosan szent és sérthetetlen értékekről vitatkozunk, amelyekre az Európai Bizottság oly kitartóan hivatkozik, különbséget kell tenni a történelmileg kialakult és a viszonylag fiatal, és messze nem általánosan, társadalmilag elfogadott értékek között”.

Mehrens szerint jó oka van annak, hogy a szexuális irányultságokkal kapcsolatos témák nem találhatók meg az 1949-es alaptörvényben: ez egy posztmodern találmány, és nem hagyományos „európai érték”, ahogy Von der Leyen állítja. Az író felidézte, hogy az Európai Bizottság a napokban ismét az Európai Bíróság elé küldte Magyarországot többek között a gyermekvédelmi törvény miatt. Ez arról rendelkezik például, hogy az iskolai felvilágosítás nem irányulhat a nemváltoztatás, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére. A szigorításoknak része az is, hogy tilos olyan reklámot, valamint pornográf tartalmat 18 éven aluliak számára elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg.

Végül az lesz a döntő tényező, hogy az Európai Bíróság a kormányok politikailag előválogatott kedvenceiből áll. Aligha várható, hogy a bírák, akik kiváltságos helyzetüket csak a politikával és az abban preferált ideológiával való többéves kapcsolatuknak köszönhetik, valóban nyíltan tárgyalják a vitás kérdéseket. A pártpropaganda végül mindig győz

– jelentette ki Mehrens, majd kiemelte hogy az „Orbán elleni uniós boszorkányüldözésnek egy vesztese már biztosan van: a nemzetközi megértés és tisztelet szelleme, amely a különböző európai nemzetek virágzó együttélésének alapja”.

Borítókép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke beszédet mond az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban 2022. július 6-án (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.