„Amerikai orbánizmust” követelnek a konzervatívok a tengerentúlon

Mit tanulhatnak az amerikaiak Orbán Viktor bátorságából? címmel közölt írást az American Greatness.

Magyar Nemzet
2022. 08. 03. 9:22
ORBÁN Viktor
Budapest, 2022. május 19. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor nagy visszhangot keltő tusványosi beszéde az Egyesült Államokba is elért, éppen látogatása előtt az American Greatness hasábjain vették védelmükbe az amerikai konzervatívok. Mit tanulhatnak az amerikaiak Orbán Viktor bátorságából? című írásában a magyarországi CPAC-en is előadó Gavin Wax vette górcső alá a miniszterelnök szavait, a baloldal reakcióját és az amerikai tanulságokat. Ami a „faj” szó használatát illeti, a szerző gyorsan leszögezi:

a baloldal számára csak töketlen, liberális fehérek fröcsöghetnek „fajról”, mikor térdet hajtanak az olyan erőszakos, felsőbbrendűségi mozgalmak, mint a Black Lives Matter (BLM – A fekete életek számítanak), illetve obszcén és helytelen bocsánatkéréseket fogalmaznak meg a múlt állítólagos bűnei miatt.

Úgy véli, az amerikai jobb- és baloldalnak egyaránt hibája, hogy tabu lett nyíltan kimondani, hogy Amerikát mint nemzetet is olyan európai emberek alapították, akik osztoztak hitükben, a kormányzás módjában, és kulturálisan egységesek voltak. Szerinte erre a rendszerre két ember jelent nagy veszélyt:

  • Donald Trump volt amerikai elnök és
  • Tucker Carlson, a Fox News jobboldali televíziós csatorna sztárműsorvezetője.

Ezért olyan fontos alak Orbán Viktor miniszterelnök. Szabad, tisztességes és teljességgel törvényes választások útján szerezte meg a hatalmat, anélkül, hogy feladta volna az elveit

– folytatja, óriási eredményként könyvelve el, hogy a Soros György pénzelte civil szervezeteket is kiebrudalta az országból. – Most szabadon cselekedhetnek, valódi demokratikus felhatalmazással a háta mögött, a magyar emberek érdekében. Orbán kormánya a nép erejének válasza a globalizmus, a multikulturalizmus, az erőszakos sokszínűség terjeszkedése ellen. Egy olyan mozgalmat jelképez, amely létezésében fenyegeti a globalisták egyeduralmát – fejtegeti.

A magyarországi CPAC-en is előadó Gavin Wax ezután elpanaszolja, hogy mikor az „orbánizmust” védelmezte, azonnal rásütötték, hogy fasiszta és rasszista. – Hogy merem azt állítani, hogy másik ország jobb politikával rukkol elő, mint az amerikai? – szegezték neki a kérdést minden oldalról, amit viszont visszautasít.

Ha Magyarországra nézünk, egy olyan országot látunk, amely még akar harcolni, meg akarja őrizni önmagát, amely kitart a jövő generációi mellett

– méltatja a magyar politikát. – Ez egy olyan nemzet, amely többször is olyan vezetőt választott, amely legjobb értékeiket képviseli már legifjabb korától kezdve. Valaki olyat, aki már ifjú diákként arra tette fel az életét, hogy harcoljon a kommunizmus ellen és felszabadítsa nemzetét – utal Orbán Viktorra. 

A szerző felsorol számos problémát, amivel az Egyesült Államok szembenéz, köztük az LMBTQ-lobbi terjedését, az általános droghasználatot, az abortusz népszerűsítését. Ezért rámutat, igenis van tanulnivalójuk a magyar miniszterelnöktől. – Nincs egyszerű megoldás a problémáinkra. A civilizációs hanyatlást nehéz visszafordítani, és a lefelé tartó spirál egyre gyorsabban süllyed a Biden-rezsim alatt. 

Az egyetlen tartós és alkalmas megoldás az amerikai orbánizmus

– figyelmeztet.

Cikkét azzal zárja, hogy küldetésük azzal kezdődik, hogy legalább egyéni szinten elkezdjenek nyíltan beszélgetni olyan kényelmetlen témákról, mint a faj, a kultúra, a nacionalizmus és a demográfiai tél. 

Sokat tanulhatunk magyar testvérinktől. Kezdjük azzal, hogy kölcsönvesszük a bátorságukat, hogy szabadon beszélünk.

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján a Bálna Budapestben 2022. május 19-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.