Beavatkozhat az EU Olaszország belügyeibe az EP-képviselő szerint

Az Európai Unió képes lenne aláásni Olaszországban a demokráciát a jobboldali koalíció győzelme után, jelentette ki egy német EP-képviselő. Állítása szerint az unió a jövőben a déli országra is nyomást fog gyakorolni a pénzek kifizetésének késleltetésével 0ľ olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 09. 30. 19:47
BERLUSCONI, Silvio; SALVINI, Matteo; MELONI, Giorgia
Róma, 2022. szeptember 22. Matteo Salvini, a kormányzó Liga párt, Silvio Berlusconi, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt és Giorgia Meloni, az ellenzéki jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párt vezetõje (b-j) köszönti a támogatókat a jobboldali pártok kampányzáróján Rómában 2022. szeptember 22-én. Olaszországban szeptember 25-én elõrehozott parlamenti választásokat tartanak. MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi Fotó: Massimo Percossi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olaszország azok után vált az uniós vezetők céltáblájává, hogy a jobboldali pártok koalíciója megnyerte a választást, amelynek élén az ország jövendőbeli első női miniszterelnöke, Giorgia Meloni áll.

Az Ursula von der Leyen által a napokban elmondott fenyegetésekre reagálva dr. Gunnar Beck, a német jobboldali AfD európai parlamenti képviselője azt mondta:

Most már világos, hogy az EU kész és hajlandó aláásni az olasz nép demokratikus választását, ami a tömörülés antidemokratikus jellegét mutatja be. Von der Leyen bizottsági elnök súlyos politikai baklövést követett el, amikor a demokrácia és a jogállamiság nevében jogi eljárással és az uniós pénzek visszatartásával fenyegette meg Olaszországot

mondta a politikus a Breitbart Europe-nak.

Az Identitás és Demokrácia képviselőcsoport tagja úgy folytatta, hogy az EU taktikája, miszerint választott európai kormányokat támadnak a vélt antidemokratikus tevékenység miatt, végső soron képmutató.

Ahogy az alapvetően antidemokratikus EU fenyegeti a demokratikusan megválasztott kormányait, az gyanúsan hasonlít arra, ahogy egy tapasztalt kurtizán kritizál egy sokkal kevésbé kérdéses erényű hölgyet azzal, hogy ő a legrosszabb ribanc a városban

– jegyezte meg a politikus.

Most, hogy Olaszország leendő miniszterelnöke egy konzervatív, katolikus nő lesz, aki támogatja az élet- és családbarát politikát, sokan igyekeznek őt neofasisztának, valamint Benito Mussolini egykori olasz diktátor szellemi utódjának beállítani. Az ilyen vádakat azonban még egy vezető baloldali olasz politikus is visszautasította, egyszerűen álhírnek nevezte azt a kísérletet, hogy Melonit és pártját a fasizmussal hozzák összefüggésbe – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Én személy szerint Giorgia Meloni ellen voltam. Nem vagyok a legjobb barátja, ugyanakkor úgy gondolom, hogy Meloni nem jelent veszélyt az olasz demokráciára. Ő a riválisom, és továbbra is harcolni fogunk egymás ellen, de az az elképzelés, hogy a jobboldal választási győzelme miatt már fennáll a fasizmus térnyerésének veszélye Olaszországban, abszolút álhír

– jegyezte meg Matteo Renzi volt liberális miniszterelnök.

Borítókép: Matteo Salvini, a kormányzó Liga párt, Silvio Berlusconi, a Forza Italia (Hajrá, Olaszország) párt és Giorgia Meloni, az ellenzéki jobboldali Olasz Testvérek (FdI) párt vezetője (b–j) köszönti a támogatókat a jobboldali pártok kampányzáróján Rómában 2022. szeptember 22-én. Olaszországban szeptember 25-én előre hozott parlamenti választásokat tartottak (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Massimo Percossi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.