Kövér László részvétét nyilvánította az Egyesült Királyság házelnökei részére

Kövér László, az Országgyűlés elnöke levélben nyilvánította ki részvétét II. Erzsébet királynő halála miatt Sir Lindsay Hoyle-nak, az Egyesült Királyság parlamentje képviselőházi elnökének és Lord McFall of Alcluith-nak, az Egyesült Királyság parlamentje felsőházi elnöke részére pénteken.

Forrás: MTI2022. 09. 09. 22:47
II. ERZSÉBET
London, 2022. szeptember 9. Félárbócon leng a brit zászló a parlament londoni épületének óratornya, a Big Ben néven is ismert Erzsébet-torony előtt 2022. szeptember 9-én, mert az előző nap, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt II. Erzsébet brit királynő. MTI/EPA/Tolga Akmen Fotó: Tolga Akmen
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kövér László az MTI-hez eljuttatott levelében azt írta: mély szomorúsággal értesült Őfelsége II. Erzsébet királynő haláláról.

Úgy vélekedett, hogy a királynő egész élete, amelyet népe szolgálatának szentelt, mindannyiunk számára példa. Elkötelezetten hirdette a hagyomány és a tartós értékek fontosságát a modern világban – tette hozzá.

Engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki az Országgyűlés és a magyar emberek mély részvétét a királyi családnak és az Egyesült Királyság népének. Kérem, fogadja legmélyebb tiszteletem kifejezését

– fogalmazott a levélben Kövér László.

Borítókép: Félárbócon leng a brit zászló a parlament londoni épületének óratornya, a Big Ben néven is ismert Erzsébet-torony előtt 2022. szeptember 9-én, mert az előző nap, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt II. Erzsébet brit királynő (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.