időjárás 3°C Aranka 2023. február 8.
logo

Kövér László részvétét nyilvánította az Egyesült Királyság házelnökei részére

Forrás: MTI
2022.09.09. 22:47 2022.09.12. 22:48
Kövér László részvétét nyilvánította az Egyesült Királyság házelnökei részére

Kövér László, az Országgyűlés elnöke levélben nyilvánította ki részvétét II. Erzsébet királynő halála miatt Sir Lindsay Hoyle-nak, az Egyesült Királyság parlamentje képviselőházi elnökének és Lord McFall of Alcluith-nak, az Egyesült Királyság parlamentje felsőházi elnöke részére pénteken.

Kövér László az MTI-hez eljuttatott levelében azt írta: mély szomorúsággal értesült Őfelsége II. Erzsébet királynő haláláról.

Úgy vélekedett, hogy a királynő egész élete, amelyet népe szolgálatának szentelt, mindannyiunk számára példa. Elkötelezetten hirdette a hagyomány és a tartós értékek fontosságát a modern világban – tette hozzá.

Engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki az Országgyűlés és a magyar emberek mély részvétét a királyi családnak és az Egyesült Királyság népének. Kérem, fogadja legmélyebb tiszteletem kifejezését

– fogalmazott a levélben Kövér László.

Borítókép: Félárbócon leng a brit zászló a parlament londoni épületének óratornya, a Big Ben néven is ismert Erzsébet-torony előtt 2022. szeptember 9-én, mert az előző nap, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt II. Erzsébet brit királynő (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

Elhunyt II. Erzsébet

„El tudják képzelni Joe Bident egy buszon?”

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.