időjárás 3°C Marcella 2023. január 31.
logo

Szlovákiát megosztja a Magyarországról szóló brüsszeli döntés

Magyar Nemzet
Forrás: ma7.hu
2022.09.19. 09:01 2022.09.19. 14:09
Szlovákiát megosztja a Magyarországról szóló brüsszeli döntés

– Azt, hogy miként szavazunk, majd abban a pillanatban döntjük el, amikor már tudjuk, mi a magyar fél végleges ajánlata – szögezte le Eduard Heger szlovák kormányfő azzal kapcsolatban, hogy készek-e támogatni az Európai Bizottság Magyarországot büntető esetleges intézkedését. A ma7.hu tudósítása szerint a politikus kiemelte, hogy a bizottság javaslata kapcsán nincs értelme vétóról beszélni, hiszen a Magyarországnak járó EU-s pénzekről szóló végleges döntést a tagállamok minősített többségének kell meghoznia. A szavazásra körülbelül egy hónap múlva kerülhet sor. Arról is tájékoztatott, hogy

Szlovákia kész megszavazni a határidő meghosszabbításának lehetőségét, hogy Budapestnek legyen ideje a további egyeztetésekre és maradéktalanul teljesíthesse a bizottság feltételeit.

A szlovákiai magyar hírportál arra is rámutatott, hogy a szlovák kormányfővel ellentétben a parlament házelnöke, Boris Kollár és az ellenzéki Smer-SD vezetője, Robert Fico egyértelműen Magyarország mellett foglalt állást a kérdésben.

 

Mind a kormányüléseken, mind a koalíciós tárgyalásokon azt mondom majd, ezt az elképzelést megvétózzuk!

 

– jelentette ki Kollár.

Vasárnap Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szögezte le egyértelműen, hogy Lengyelország határozottan ellenezni fogja, hogy az európai intézmények megfosszák Magyarországot az uniós forrásoktól.

 

 Borítókép: Eduard Heger szlovák kormányfő (Fotó: Ludovic Marin)

 

Brüsszeli döntés

Lengyelország ellenezni fogja, hogy Magyarországot megfosszák az uniós forrásoktól

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.