Szlovákiát megosztja a Magyarországról szóló brüsszeli döntés

Eduard Heger szlovák kormányfő adott esetben kész lenne megszavazni a büntetőintézkedést.

Magyar Nemzet
Forrás: ma7.hu2022. 09. 19. 9:01
null
BELGIUM-EU-POLITICS-SUMMIT Fotó: LUDOVIC MARIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Azt, hogy miként szavazunk, majd abban a pillanatban döntjük el, amikor már tudjuk, mi a magyar fél végleges ajánlata – szögezte le Eduard Heger szlovák kormányfő azzal kapcsolatban, hogy készek-e támogatni az Európai Bizottság Magyarországot büntető esetleges intézkedését. A ma7.hu tudósítása szerint a politikus kiemelte, hogy a bizottság javaslata kapcsán nincs értelme vétóról beszélni, hiszen a Magyarországnak járó EU-s pénzekről szóló végleges döntést a tagállamok minősített többségének kell meghoznia. A szavazásra körülbelül egy hónap múlva kerülhet sor. Arról is tájékoztatott, hogy

Szlovákia kész megszavazni a határidő meghosszabbításának lehetőségét, hogy Budapestnek legyen ideje a további egyeztetésekre és maradéktalanul teljesíthesse a bizottság feltételeit.

A szlovákiai magyar hírportál arra is rámutatott, hogy a szlovák kormányfővel ellentétben a parlament házelnöke, Boris Kollár és az ellenzéki Smer-SD vezetője, Robert Fico egyértelműen Magyarország mellett foglalt állást a kérdésben.

 

Mind a kormányüléseken, mind a koalíciós tárgyalásokon azt mondom majd, ezt az elképzelést megvétózzuk!

 

– jelentette ki Kollár.

Vasárnap Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök szögezte le egyértelműen, hogy Lengyelország határozottan ellenezni fogja, hogy az európai intézmények megfosszák Magyarországot az uniós forrásoktól.

 

 Borítókép: Eduard Heger szlovák kormányfő (Fotó: Ludovic Marin)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.