„Az uniós döntéshozóknak felelniük kell!”

Brüsszelben vannak a felelősök az energiaválságért – mondta nemrég egy videóban a közösségimédia-oldalán Schobert Norbert, aki a Mandinernek adott interjúban kifejtette véleményét az uniós „rezsiterrorról”, a begyűrűző válságról és a politikai korrektségről is.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Mandiner.hu2022. 10. 05. 8:16
Schobert Norbert
Budapest, 2014. szeptember 4. Schobert Norbert, a Norbi Update Lowcarb Nyrt. igazgatótanácsának elnöke a cég részvényértékesítésérõl tartott sajtótájékoztatón a Budapesti Értéktõzsdén 2014. szeptember 4-én. MTI Fotó: Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fitneszedző szerint „irgalmatlan badarság”, hogy a brüsszeli döntéshozók mindent zöldenergiával szeretnének megoldani. Példaként említette, hogy az erdő égetése vagy a széntüzelés sem számít zöldenergiának, emellett pedig Európa téli fűtését sem lehet napelemekkel megoldani. 

Véleménye szerint egyre szörnyűbb a háború, aminek hatalmas nyertese Kína, aki „például tízszeres áron eladja a napelemeket az EU-nak.”

Az Egyesült Államok is jól jár, hiszen hitelből fegyverzi fel Ukrajnát, eközben az Európai Unió szépen visszasüllyed a kőkorszakba.

– tette hozzá Schobert Norbert, aki leszögezte, hogy egyetlen meg­oldásnak a békét tartja, ezért maximálisan egyetért Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Viktor kormányfő nyilatkozataival.

Schobert Norbert az Oroszország elleni szankciókkal kapcsolatban kifejtette, hogy nem ért egyet a fegyveres agresszióval. A fitneszedző maga is támogatta a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül az ukrán menekülteket, és úgy gondolja, hogy „nekünk ennyi közünk van a háborúhoz, nem több”.

„Ez szűkebb értelemben Oroszország és Ukrajna konfliktusa, tágabban értelmezve pedig Oroszország és az USA háborúja – az Európai Uniónak nem lenne szabad beavatkoznia.”

– emelte ki a Mandinernek adott interjúban Schobert Norbert, majd az Európai Unió szankcionálásával kapcsolatban felidézte, hogy amikor elfogadták az ukrán nyelvtörvényt, Brüsszel nem büntette Ukrajnát.

„A magyar nyelvet lényegében betiltották, évek óta vegzálják a magyarokat, de annak érdekes módon semmilyen következménye nincs.”

– A kormány most nemzeti konzultációt indít az energiaszankciókról. Mit szól hozzá, ki fogja tölteni? – tette fel a kérdést a Mandiner, mire a fitneszedző így válaszolt: 

„Fontos lépésnek tartom, és részt is veszek benne. Ha pozitívan zárul, akkor a miniszterelnök Brüsszelben fel tudja mutatni, hogy a magyar nép is a szankciók eltörlése mellett foglal állást.”

Schobert Norbert kifejtette:

„Kétségtelen, hogy kishalak vagyunk az EU-ban, de egy szimbolikus gesztusnak is lehet üzenete. Aztán majd lesznek nálunk nagyobb népek, amelyek nem tűrik a körülményeket. Merthogy mindenhol nagy a baj.”

Annak lesz majd érdemi hatása, amikor az uniós országok állampolgárai fellázadnak és utcára vonulnak, de nem csak tüntetni fognak.

– emelte ki a fitneszedző.

Az eredeti, teljes interjú ITT olvasható.

Borítókép: Schobert Norbert (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.