Egy volt francia EP-képviselő emlegette egy mondatban Amerikát és az Északi Áramlatot

Florian Philippot Twitteren-oldalán szólalt meg az Északi Áramlattal kapcsolatban.

Forrás: 888.hu2022. 10. 23. 15:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, a koppenhágai rendőrség előzetes, a hadsereggel közösen indított nyomozása szerint erős robbanások okozták az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 gázvezeték dániai részén keletkezett károkat – olvasható a 888.hu cikkében.

A svéd hatóságok október elején közölték: bizonyítékokkal is alá tudják támasztani, hogy a csővezetékeken robbanások történtek.

Kedden az Expressen című svéd napilap videofelvételeket tett közzé a megrongálódott vezeték svédországi szakaszáról, és azt közölte, hogy a vezetékből legalább 50 méter hiányzik.

Az Északi Áramlat elleni vélhető szabotázsakció elkövetője egyelőre nem ismert, egyesek Oroszországot tekintik felelősnek, mások az Egyesült Államokat.

Utóbbi kategóriába tartozik a korábbi lengyel külügyminiszter, Radoslaw Sikorski – aki egyébként jelenleg a Donald Tusk-féle Polgári Platform európai parlamenti képviselője – egyenesen Twitter-posztban köszönte meg az Egyesült Államoknak a robbantást. Azóta már törölte a bejegyzést.

Most Florian Philippot korábbi francia európai parlamenti képviselő a Twitteren-oldalán szólalt meg az Északi Áramlattal kapcsolatban. Azt írta:

Az Északi Áramlat gázvezetékek amerikai szabotálása nagyon is biztosan megmutatta, hogy mire képes a NATO! Vigyázzunk: a legrosszabbra is képesek, egészen az atomfegyver hamis zászlós bevetéséig, hogy világméretűvé tegyék a konfliktust! Franciaországnak ki kell szállnia ebből a pokoli fogaskerékből!

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.
Borítókép: Florian Philippot, a Hazafiak párt vezetője és támogatói a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen tüntetnek Párizsban 2020. december 11-én (Fotó: MTI/EPA/Ian Langsdon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.