időjárás 24°C Csanád , Emil 2023. május 28.
logo

Francia vélemény: Zelenszkij egy maffiózó

Forrás: Origo.hu
2022.10.30. 07:59 2022.10.30. 16:35
Francia vélemény: Zelenszkij egy maffiózó

Florian Philippot ismert francia politikus maffiózónak nevezte Volodimir Zelenszkijt, miután az ukrán elnök 38 milliárd dollárt követelt az EU-tól –

– olvasható az Origo cikkében.

Ursula von der Leyen és Németország azt akarja, hogy az EU fizessen, tehát nagyrészt Franciaország! Elég volt, végképp tönkre akarjuk tenni magunkat egy háborút akaró maffiarezsimért?!

– írta a Twitteren. Florian Philippot sokáig Marine Le Pen alelnöke volt, később összevesztek, és saját pártot alapított. Azóta is a médiában egyik legtöbbet szereplő francia politikus. Philippot az ukrán kabinetet és a vezetőjét is a maffiózókhoz hasonlította.

Zelenszkij október közepén beszélt a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap konferenciáján, ahol azt mondta, hogy Kijevnek 38 milliárd dollárra van szüksége ahhoz, hogy ne legyen hiány a költségvetésében. Ehhez képest az IMF havi három-négy milliárd dollárra becsülte a finanszírozást.

Az Európai Bizottság közölte, hogy közel húszmilliárd eurót különítettek el a kijevi hatóságoknak, amiben nincsenek benne a különböző katonai szállítmányok. 

Az eredeti cikk IDE kattintva olvasható.

Borítókép: Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.