időjárás 2°C Ignác 2023. február 1.
logo

Internetes grafikákkal bizonygatja igazát az Európai Bizottság

Magyar Nemzet
Forrás: facebook.com/EuropeanCommission
2022.11.18. 09:35 2022.11.18. 09:49
Internetes grafikákkal bizonygatja igazát az Európai Bizottság

A Kreml hazugságainak leleplezése címmel közölt infografika-sorozatot az Európai Bizottság a hivatalos Facebook-oldalán. A megosztott képeken egy internetes fordító felülete látható, amibe az oldal szerkesztői által Oroszország hazugságának vélt kijelentéseket illesztettek, majd azokat „lefordították az igazságra”. 

Az Európai Bizottság kommunikációja szerint ezek alapján hazugság és hamis hír az, hogy az Oroszország ellen kivetett szankciók többet ártanak Európának, mint Oroszországnak. A „fordító” szerint az igazság ezzel szemben az, hogy a szankciók gyengítik Oroszország képességét a háború további finanszírozására, ezért zsarolásként elzárja az Európába irányuló gázvezetékeit, hogy a szankciók megszüntetése érdekében nyomást gyakoroljon. Ehhez hasonlóan nem igaz az sem, hogy Európa a szankciós politikájával az Egyesült Államok érdekeit szolgálná, valamint hogy a zöldenergia árnövekedést okozna. A zöldenergia az Európai Bizottság szerint olcsón előállítható, és nem támogat ellenséges agresszorokat.

„Így már teljes mértékben felkészültünk a télre, és Ukrajna iránti támogatásunk töretlen” – összegeznek a bejegyzésben.

 

Borítókép: Az Európai Bizottság székhelye Brüsszelben 2021. szeptember 25-én (Fotó: Getty Images/Thierry Monasse)

Energia-veszélyhelyzet

Von der Leyen: Nem térhetünk vissza az orosz energiafüggőséghez

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.