Internetes grafikákkal bizonygatja igazát az Európai Bizottság

A hivatalos közlés szerint azért, hogy senki ne tántorodjon el Ukrajna támogatásától.

Magyar Nemzet
Forrás: facebook.com/EuropeanCommission2022. 11. 18. 9:35
The Berlaymont, Headquarter Of The EU Commission
1235517949 Fotó: Thierry Monasse
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kreml hazugságainak leleplezése címmel közölt infografika-sorozatot az Európai Bizottság a hivatalos Facebook-oldalán. A megosztott képeken egy internetes fordító felülete látható, amibe az oldal szerkesztői által Oroszország hazugságának vélt kijelentéseket illesztettek, majd azokat „lefordították az igazságra”. 

Az Európai Bizottság kommunikációja szerint ezek alapján hazugság és hamis hír az, hogy az Oroszország ellen kivetett szankciók többet ártanak Európának, mint Oroszországnak. A „fordító” szerint az igazság ezzel szemben az, hogy a szankciók gyengítik Oroszország képességét a háború további finanszírozására, ezért zsarolásként elzárja az Európába irányuló gázvezetékeit, hogy a szankciók megszüntetése érdekében nyomást gyakoroljon. Ehhez hasonlóan nem igaz az sem, hogy Európa a szankciós politikájával az Egyesült Államok érdekeit szolgálná, valamint hogy a zöldenergia árnövekedést okozna. A zöldenergia az Európai Bizottság szerint olcsón előállítható, és nem támogat ellenséges agresszorokat.

„Így már teljes mértékben felkészültünk a télre, és Ukrajna iránti támogatásunk töretlen” – összegeznek a bejegyzésben.

 

Borítókép: Az Európai Bizottság székhelye Brüsszelben 2021. szeptember 25-én (Fotó: Getty Images/Thierry Monasse)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.