Elon Musk betartja az ígéretét, távozik a Twitter éléről

Elon Musk amerikai milliárdos kedden bejelentette, hogy addig marad a Twitter közösségi oldal vezérigazgatója, amíg nem talál valakit, aki kész átvenni a helyét a vállalat élén. A közelmúltban azt nyilatkozta, hogy még nincsen lehetséges utód, és szerinte a Twitter jelenleg a csőd felé halad, ami számára nem kedvező, tekintve a 44 milliárd dolláros vételárat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 21. 8:36
MUSK, Elon
Grünheide, 2020. szeptember 3. Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármû-gyártó és a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselõinek a Tesla Gigafactory nevû gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvõ Grünheidében 2020. szeptember 3-án. A Tesla elsõ európai gyára várhatóan 2021 júliusában kezdi meg a mûködését. MTI/EPA/Alexander Becher Fotó: Alexander Becher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés annak a nem hivatalos közvélemény-kutatásnak a következménye, amelyet ő maga kezdeményezett a Twitter használói körében, és amelyben azt tudakolta, hogy szeretnék-e, hogy továbbra is ő maradjon a közösségi hálózat élén. A milliárdos közölte, hogy a szavazás eredményét kötelezőnek tekinti magára nézve. A szavazók több mint 57 százaléka Musk távozására voksolt.

Le fogok mondani vezérigazgatóként, amíg nem találok egy olyan embert, aki elég bolond ahhoz, hogy vállalja ezt a munkát

– írta a Twitteren. Hozzátette, hogy az egyik technikai csapat munkáját továbbra is ő fogja felügyelni.

Miután októberben a San Franciscó-i székhelyű vállalat tulajdonosa lett, Musk gyors döntésekkel változtatott a hálózat szabályain és üzletpolitikáján. Döntéseit utóbb gyakran visszavonta vagy megváltoztatta, miután nyilvánosságra kerültek.

Musk egyes intézkedései felidegesítették a Twitter hirdetőit, és elfordították tőle a szolgáltatás sok használóját. A tulajdonos egyebek között elbocsátotta az igazgatótanácsot és az alkalmazottak felét, feloszlatta a vállalat bizalmi és biztonsági tanácsát, amelyet 2016-ban hoztak létre a gyűlöletbeszéd, a gyermekkizsákmányolás, az öngyilkosság és más problémák kezelésére.

Musk a közelmúltban úgy nyilatkozott, hogy nincs senki, aki vállalná a Twitter életben tartásának feladatát. Hozzátette, hogy a vállalat gyorsan halad a csőd felé.

A dolgok jelenlegi állása szerint azonban Musk tulajdonosként továbbra is döntő befolyással lesz a Twitter működésére.

 

Borítókép: Elon Musk, a Tesla Motors amerikai elektromosjármű-gyártó, a Twitter és a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat vezérigazgatója nyilatkozik a sajtó képviselőinek a Tesla Gigafactory nevű gyárának építési területén a Berlin szomszédságában fekvő Grünheidében 2020. szeptember 3-án (Fotó: MTI/EPA/Alexander Becher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.