Az Európai Néppártnak is köze lehet a korrupciós botrányhoz

Az indoklás szerint az asszisztenseik díjazása körül merült fel költségvetési csalás gyanúja.

Magyar Nemzet
2022. 12. 15. 16:48
2015; 25 ??????????; 25th of January; Caravel; elections; Eva Kaili; journalist; ooto; pre-election; Press conference; young woman; ???????; ??? ?????; ???????; ??? ???????; ?????; ?????????????; ???????????; ??????????? ????????; ??????????? ??????????;
GREECE-EU-BELGIUM-QATAR-CORRUPTION Fotó: MENELAOS MYRILLAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Eva Kaili alelnök mellett az Európai Parlament egyik másik képviselőjének, a szintén görög Maria Spyraki mentelmi jogának a felfüggesztését is kéri a európai főügyész az EP-ben kirobbant korrupciós botrány vizsgálata kapcsán – írják az ügyészség hivatalos oldalán

A baloldali képviselőcsoporthoz tartozó Kailival ellentétben Maria Spyraki a magát jobbközépként meghatározó, szebb napokat is megélt Európai Néppárt frakciójának tagja. 

Az indokolásban egy olyan nyomozati iratban foglalt indokot jelölnek meg, amely szerint az Európai Csalásellenes Hivatal (OLAF) megállapította, hogy az Európai Unió költségvetésére nézve hátrányt okozó csalást követtek el. A csalást a parlamenti anyagi források elszámolásában, azon belül is az akkreditált asszisztensek díjazásával kapcsolatban követhették el.

A közlemény leszögezi, mindkét politikust megilleti az ártatlanság vélelme.

 

Borítókép: Eva Kaili egy sajtókonferencián 2015-ben (Fotó: AFP/SOOC/Menelaos Myrillas)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.