Eva Kaili nem tudja, hogy kerültek a lakásába a 150 ezer euróval megrakott táskák

A korrupciós ügybe keveredett politikus az élettársára mutogat.

Magyar Nemzet
2022. 12. 14. 16:27
null
This undated photo shows Greek European Parliament vice president Eva Kaili (R) and her partner Francesco Giorgi, a parliamentary assistant with the European Parliament's Socialists and Democrats group, both involved in a corruption probe implicating World Cup hosts Qatar, walking in a northern suburb of Athens. - Greek authorities froze assets of Eva Kaili on December 14, 2022, after the Greek MEP was arrested on corruption charges over her alleged involvement in a graft scandal linked to Qatar. (Photo by Eurokinissi / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /EUROKINISSI " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Védencének nem volt tudomása arról, hogy brüsszeli lakásában 150 ezer euró készpénzzel megtömött táskák találhatók – közölte az Európai Parlament korrupciós botrányba keveredett volt alelnökének, Eva Kailinak az ügyvédje, Michalisz Dimitrakopulosz. 

 

Közölte, hogy védencének nincs semmi köze az ingatlanban talált és a belga nyomozó hatóságok által lefoglalt 150 ezer euró készpénzhez.

 

Az ügyvéd – aki már több alkalommal konzultált a vasárnap óta előzetes letartóztatásban lévő Kailival – azt állítja, hogy a nagy mennyiségű bankjegyhez minden bizonnyal a volt EP-alelnök olasz élettársának, Francesco Giorginak lehet köze, aki minden bizonnyal válaszolni tud majd a nyomozóknak a szokatlan mennyiségű otthoni készpénz eredetéről és okáról. Ő szintén a múlt héten letartóztatott és előzetes letartóztatásba helyezett személyek között van. Az ügyvéd bejelentette, hogy a fentiekre tekintettel Kaili szerdán kérvényezi a brüsszeli bíróságtól a feltételes szabadlábra helyezését. 

 

Védencem nem szökevény, és más bűncselekménnyel sem vádolják 

 

– közölte az ügyvéd, aki e két ok miatt bízik Kaili feltételes szabadlábra helyezésében. Hozzáfűzte, védence küzdeni fog azért, hogy igazolja ártatlanságát, és ismételten visszautasította a hamis vádakat, miszerint Kaili korrupciós kenőpénzt fogadott volna el Katartól az Európai Parlament befolyásolása érdekében.

Borítókép: Eva Kaili és élettársa, Francesco Giorgi. (Fotó: Eurokinissi / AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.