Megnyitották az elhunyt egyházfő szülőházát a gyászolók előtt

A felső-bajorországi Marktl am Inn városában gyertyákat gyújtottak Joseph Ratzinger emlékére.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 31. 14:22
XVI. BENEDEK
Marktl am Inn, 2022. december 29. XVI. Benedek nyugalmazott katolikus egyházfõ szülõháza a felsõ-bajorországi Marktl am Innben. 2022. december 29-én. A 95 esztendõs emeritus pápa egészségi állapota súlyosbodott a nap folyamán. XVI. Benedek a vatikáni Mater Ecclesiae-kolostorban él, és folyamatos orvosi ellenõrzés alatt áll. A római katolikus egyházfõi tisztségérõl 2013. február 28-án mondott le. MTI/AP/Matthias Schrader Fotó: Matthias Schrader
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megnyitották a gyászolók előtt XVI. Benedek nyugalmazott pápa szülőházát a felső-bajorországi Marktl am Inn városában. 

A szobában, ahol a szombaton elhunyt nyugalmazott pápa Joseph Ratzinger néven 1927. április 16-án megszületett, gyertyákat gyújtottak az emlékére.

Mellettük egy szál fehér rózsa és egy fekete kendő fejezi ki a gyászt. Az előtérben a gyászolók egy könyvbe írhatják gondolataikat. A szülőház vasárnap szintén nyitva tart a gyászolók előtt. Az osztrák határ melletti kisváros piacterén is gyertyákat gyújtottak a volt egyházfő emlékére.

 

Borítókép: XVI. Benedek elhunyt katolikus egyházfő szülőháza a felső-bajorországi Marktl am Innben (Fotó: MTI/AP/Matthias Schrader)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.