Ferenc pápa újévi szentmiséjén XVI. Benedek lelki üdvéért imádkozott

Az egyházfő beszélt arról is, az emberiségnek leginkább reményre van szüksége.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 01. 15:10
FERENC pápa
Vatikánváros, 2023. január 1. Ferenc pápa újévi szentmisét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2023. január 1-jén. MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci Fotó: Fabio Frustaci
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa elődje lelki üdvéért imádkozott újévi miséjén vasárnap, XVI. Benedek halálának másnapján, és a híveket is erre kérte – jelentették hírügynökségek.

– Isten anyjának kezébe ajánljuk ma szeretett emeritus pápánknak, XVI. Benedeknek a lelkét, miközben ő távozik az Atyához ebből a világból

– mondta a hagyományos újévi misét vezető Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter-bazilikában. – Egy szívvel és lélekkel adunk hálát a Jóistennek ajándékáért, az evangélium és az egyház hűséges szolgájáért – tette hozzá szentbeszédében, amely ezúttal rövid volt, és jórészt az elhunyt volt egyházfővel foglalkozott. 

De miután január elseje a béke világnapja az egyházban, Ferenc pápa a békéért is imádkozott.

– Most ennek az évnek az elején nekünk, embereknek leginkább reményre van szükségünk, mint ahogy a földnek esőre

– jelentette ki.

A nyugalmazott pápa 95 éves korában, szombaton reggel hunyt el. 2005 és 2013 között volt a római katolikus egyház feje. Holnap felravatalozzák a Szent Péter-bazilikában, ahol három napon át várhatóan sok ezren róják majd le tiszteletüket, és csütörtökön helyezik örök nyugalomra.

 

Borítókép: Ferenc pápa újévi szentmisét pontifikál a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2023. január 1-jén (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Fabio Frustaci)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.