Itt a brüsszeli korrupciós botrány legújabb „áldozata”

Egy nappal Marie Arena lemondása után újabb politikus lépett vissza az Európai Parlamentben: ezúttal Marc Tarabella mondott le tisztségéről, aki az Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (DARP) alelnökeként tevékenykedett. Nem világos egyelőre, hogy a fejlemények tekintetében hogyan fognak alakulni az Európai Unió és a Perzsa-öböl államai közötti kapcsolatok.

Magyar Nemzet
Forrás: Politico2023. 01. 12. 20:15
null
European parliament member Marc Tarabella poses for photographer during a photoshoot session at European parliament, Monday 20 March 2017. BELGA PHOTO DIRK WAEM (Photo by DIRK WAEM / BELGA MAG / Belga via AFP) Fotó: Belga via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament (EP) újabb politikusa mondott le tisztségéről csütörtökön: ezúttal Marc Tarabella lépett vissza, aki az Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (DARP) alelnökeként tevékenykedett – számolt be csütörtökön a Politico brüsszeli hírportál. Az Európai Parlament már korábban felfüggesztette mentelmi jogát, miután a vádak szerint kenőpénzt fogadhatott el Katartól és Marokkótól, noha Tarabella továbbra is ártatlannak vallja magát.

Közölte, hogy a DARP tevékenységének zavartalan folytatása érdekében hozta meg döntését

– ismertette e-mail-üzenetben kollégáival a lemondás részleteit Hannah Neumann, a küldöttség elnöke.

Hozzátette: a DARP következő ülésére zárt ajtók mögött kerül sor annak érdekében, hogy tisztázzák, az EP korrupciós botránya hogyan fogja alakítani az Európai Unió és a Perzsa-öböl államai közötti kapcsolatokat.

Tarabella korábban már felfüggesztette tagságát a parlament a baloldali Szocialisták és Demokraták frakciójában, a párt honlapján már profilját sem lehet elérni. A belga politikus egyébként éppen egy nappal azután mondott le, hogy Marie Arena belga szocialista EP-képviselő lemondott az EP Emberi Jogi Albizottságának elnöki tisztségéről.

Borítókép: Marc Tarabella, az Arab-félszigettel fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség (DARP) alelnöke 2017. március 20-án (Fotó: AFP/Dirk Waem)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.