Megérkezett a három mobil mentőállomás Szíria földrengés sújtotta térségébe

Ezek telepítéséhez a Külügyminisztérium 50 millió forintos támogatást adott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak – jelentette be Szijjártó Péter.

Magyar Nemzet
Forrás: FACEBOOK2023. 02. 08. 19:47
Forrás: Szijjártó Péter Facebook-oldala
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A levegőben, úton Taskent felé kaptuk a hírt, hogy megérkezett Szíria földrengés sújtotta térségébe az a három mobil mentőállomás, melyek telepítéséhez a Külügyminisztérium 50 millió forintos támogatást adott a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak – jelentette be Szijjártó Péter a Facebook-bejegyzésében.

A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette:

„a két kisebb és egy komplex műtőképességekkel is rendelkező klinikai egység körülbelül 5000 ember egészségügyi ellátását végzi majd a következő hetekben Latakiában, abban a térségben, ahol a legtöbb sérült van.”

 

„Mindeközben a szír–magyar mentőcsapat ma négy embert menekített ki a romok alól. A csapat tagjai a következő napokban Aleppóban végzik majd a munkájukat, ahol közel 60 ezer ember érintett a katasztrófában.”

Köszönet és nagyrabecsülés nekik!

– zárta a Facebook-bejegyzését a külgazdasági és külügyminiszter.

Borítókép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.