Donald Trump: Visszatértem!

Donald Trump korábbi republikánus elnököt a Capitolum elleni, 2021. január 6-ai, halálos kimenetelű támadásban vélt felelőssége és a választási csalások hangoztatása miatt tiltották ki több közösségimédia-oldalról is. Ám amíg tavaly már a Twitter-mikroblogra, úgy most a Facebookra és a YouTube-ra is visszatérhet a 2024-es elnökjelöltségét már bejelentő politikus.

Magyar Nemzet
2023. 03. 18. 12:09
Conservatives Attend The Annual CPAC Event
US-CONSERVATIVES-ATTEND-THE-ANNUAL-CPAC-EVENT Fotó: ANNA MONEYMAKER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Visszatértem!” – írta Facebook-bejegyzésében Donald Trump korábbi republikánus elnök.

A 2024-es elnökválasztásra készülő politikus egy rövid videót is megosztott – kiemelve egy korábbi beszédének részletét.

Sajnálom, hogy megvárattalak benneteket, bonyolult világ ez. Nagyon bonyolult

mondja Trump a videóban.

TRUMP, Donald
Donald Trump volt amerikai elnök Mar-a-Lago birtokán, a floridai Palm Beachben 2022. november 15-én bejelenti, hogy ismét indul az elnöki tisztségért (Forrás: MTI/AP/Andrew Harnik)

A választási csalások hangoztatása miatt kellett mennie

Noha a Facebook már február elején visszaállította az egykori elnök oldalát – miután azt a 2021. januári, a kongresszus épületét ért támadások és a választások eredménye elleni felszólalásai miatt felfüggesztették –, Trump több mint két év után most posztolt először.

Mint arról lapunk is beszámolt korábban, a 2020-as elnökválasztást követően Trump több ízben állította azt, hogy a demokraták választási csalásokat követtek el, és illegitimnek nevezte az eredményeket. 2021. január 6-án egy nagygyűlésen többek között ellenállásra és harcra szólította fel a híveit. Röviddel beszéde után sokan a Capitoliumhoz vonultak, ahol zavargás tört ki és a tömeg megostromolta az épületet. A rendbontás következtében öt ember vesztette életét, köztük egy rendőr, és jóval több mint százan megsérültek.

Az ügy kapcsán vizsgálóbizottság is alakult, amelynek fő célja Donald Trump szerepének a meghatározása, hangsúlyozva, hogy az események egyike sem történt volna meg nélküle.

Már a Facebooknál is 2024-re figyelnek

A közvéleménynek hallania kell, hogy mit mondanak a politikusok – a jót, a rosszat és a csúnyát –, hogy megalapozott döntést hozhassanak az urnáknál

– fogalmazott Trump Facebook-oldalának újranyitása kapcsán Nick Clegg, a Meta (a Facebookot tulajdonló vállalat – a szerk.) globális ügyekért felelős alelnöke.

A cég közölte: új korlátozásokat vezettek be a politikusokat érintő jogsértéseket illetően is.

A Facebook mellett a YouTube videómegosztó oldal is „visszaengedte” felületére Trumpot. A Twitterre már tavaly visszatérhetett a republikánus politikus, noha ezt eddig nem tette meg, helyette a Truth Social elnevezésű közösségi oldalát használta a direkt kommunikációra.

Üzenetek és adományok egy helyen

 

A Twitter, a Facebook és a YouTube közösségi oldalak azonban nemcsak hatalmas elérést és üzeneteinek átadását tették lehetővé Trumpnak a korábbi elnökjelölti kampányai során, hanem az adományok gyűjtésében is jelentős szerepet játszottak.

Minden bizonnyal nem véletlen, hogy újdonsült Facebook-bejegyzésének a végén is felvillant az az adományvonal, ahová a támogatásokat várja az egykori elnök.

Borítókép: Donald Trump korábbi republikánus elnök (Forrás: Anna Moneymaker/Getty Images/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.