Túszokat ejtettek egy karlsruhei gyógyszertárban

Az elkövető egy férfi, és milliós nagyságrendű váltságdíjat követel a foglyul ejtettek elengedéséért.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 10. 21:09
Police action because of possible hostage-taking in Karlsruhe
10 March 2023, Baden-Württemberg, Karlsruhe: A police officer in special equipment gets out of a heavily armored special vehicle. Police are on a large-scale operation because of a hostage situation. One or more hostages had been taken in a pharmacy. Photo: Martin Oversohl/dpa (Photo by Martin Oversohl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Martin Oversohl
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Túszokat ejtettek a németországi Karlsruhéban egy gyógyszertárban – közölte pénteken a helyi rendőrség. A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint több embert ejtettek túszul egy belvárosi patikában délután. Valamennyien sértetlenek. A rendőrség kapcsolatban áll a túszejtővel, a művelet késő estig nem zárult le.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lap a hírportálján azt írta, hogy az elkövető egy férfi, és millió eurós nagyságrendű váltságdíjat követel a túszok – két ember – elengedéséért.

A környéket lezárták, a rendőrség, a mentők és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A hatóságok arra kérték a lakosságot, ne menjenek az elzárt terület közelébe. Azoknak, akik az akció miatt nem tudtak hazamenni, kinyitottak egy iskolát. Az SWR szerint ugyanebben a gyógyszertárban néhány hete egy férfi behatolt az üzlethelyiség személyzetének fenntartott részbe, magához vett egy literes kiszerelésű metadont, és egy fűrészre hasonlító tárggyal megfenyegette a dolgozókat, majd elmenekült. Nem sikerült kézre keríteni. A metadon erős fájdalomcsillapító, amelyet heroinfüggők gyógykezelésében is használnak a kábítószer helyettesítésére.

Borítókép: Rendőrök egy karlsruhei gyógyszertár előtt, ahol túszokat ejtettek 2023. március 10-én (Fotó: AFP/DPA/Martin Oversohl)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.