Ha megy a Wagner, jönnek a csecsenek

A köztársaság katonai állománya készen áll arra, hogy szükség esetén leváltsa a Wagner harcosait Bahmutban – közölte Kadirov csecsen vezető Telegram-csatornáján.

Magyar Nemzet
2023. 05. 05. 21:48
null
Head of the Chechen Republic Ramzan Kadyrov (R) speaks with Russian President Vladimir Putin at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow, on August 31, 2019. (Photo by Alexey NIKOLSKY / Sputnik / AFP) Fotó: Alexey Nikolsky / Sputnik / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A harcosaink már készen állnak arra, hogy kivonuljanak és bevegyék a várost. De szeretném, ha a maradék két kilométert nem a katonák életének árán, hanem a parancsnokság és a harcosok kölcsönös megértésének, támogatásának, elszántságának eredményeként vennék be, hogy végrehajtsák Vlagyimir Putyin legfőbb parancsnok parancsát – írta a csecsen vezető Telegram-csatornáján.

Ahogy arról a Magyar Nemzet beszámolt, péntek reggel 

Jevgenyij Prigozsin, az orosz Wagner-csoport vezetője bejelentette, hogy május 10-én lőszerhiány miatt a csoport egységeit kivonják az ukrajnai Bahmutból.

Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő közölte, hogy a Kreml látta a nyilatkozatokat, de nem kommentálja azokat, mert „egy különleges katonai művelet menetéről van szó”.

Prigozsin és a reguláris haderő csapatait irányító védelmi minisztérium között hónapok óta tapintható a feszültség, a Wagner-vezér több esetben is bírálta Szergej Sojgu orosz védelmi minisztert, amiért még nem sikerült legyőzni Ukrajnát. Egy interjúban korábban már megemlítette a kivonulás lehetőségét, akkor is a lőszerhiányt nevezte meg legfőbb okként.

Ha a lőszerhiányt nem oldják meg, kénytelenek vagyunk – hogy ne csak futkossunk, mint a gyáva patkányok – vagy visszavonulni, vagy meghalni

− fogalmazott akkor.

Borítókép: Ramzan Kadirov csecsen vezető (Fotó:AFP/Sputnik/ Alexey Nikolsky) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.