A Wagner-lázadás sikeres elfojtásában bízik Phenjan

Im Cson Il észak-koreai külügyminiszter-helyettes közölte, kiállnak Moszkva mellett az ukrajnai háborúban is.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 25. 15:36
PRIGOZSIN, Jevgenyij
Rosztov-na-Donu, 2023. június 25. A Wagner-csoport nevû orosz zsoldoshadsereg katonái elhagyják Rosztov-na-Donut 2023. június 24-én. Jevgenyij Prigozsin, a magánhadsereg vezetõje az este folyamán visszarendelte embereit, akik, mint mondta, 200 kilométerre közelítették meg Moszkvát. A Wagner június 24-ére virradóra ellenõrzése alá vonta Rosztov-na-Donut azt követõen, hogy a csoport alapítója a magánhadsereg táborai elleni csapással vádolta az orosz védelmi minisztériumot. MTI/EPA/Arkagyij Budnyickij Fotó: Arkagyij Budnyickij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea egyértelmű támogatásáról biztosította Oroszországot a Wagner orosz fegyveres csoport szombati lázadását követően. Im Cson Il észak-koreai külügyminiszter-helyettes, aki Phenjanban fogadta Alekszandr Macegora orosz nagykövetet, a találkozón kifejezte szilárd meggyőződését, hogy a közelmúltban Oroszországban lezajlott fegyveres lázadást sikeresen elfojtják – közölte vasárnap a KCNA észak-koreai állami hírügynökség.

Az orosz hadsereg és az orosz nép biztosan felülkerekedik a nehézségeken, és hősies győzelemmel kerül ki az ukrajnai különleges katonai műveletből

– fogalmazott Im.

Észak-Korea már korábban elítélte a Kijevnek nyújtott nyugati katonai támogatást.

Borítókép: A Wagner-csoport nevű orosz zsoldoshadsereg katonái elhagyják Rosztov-na-Donut 2023. június 24-én (Fotó: MTI/EPA/Arkagyij Budnyickij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.