Lemberg menekültáradatra számít a kahovkai gát felrobbantása miatt

Több ezer szálláshelyet tudnak biztosítani az újonnan érkezőknek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 06. 07. 18:50
null
Herszon, 2023. június 7. Gátrobbantás okozta árvíz Herszonban 2023. június 7-én, egy nappal azután, hogy robbanás történt a dél-ukrajnai Herszoni területen lévõ, jelenleg orosz ellenõrzés alatt álló Nova Kahovka-i víztározójának gátján. Az ukránok és az oroszok egymást vádolják a robbantás elkövetésével. MTI/EPA/Mikola Timcsenko Fotó: Mikola Timcsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemberg (Lviv) városa menekültáradatra számít a kahovkai gát felrobbantása miatt elárasztott területekről – közölte szerdán Andrij Szadovij, a nyugat-ukrajnai város polgármestere a Rmf.fm lengyel rádiónak nyilatkozva.

Az első buszok már elindultak. Jelenleg 3000 új szálláshelyet biztosítottunk a menekülteknek

– mondta a polgármester. Hozzátette, hogy az ukrajnai háború kezdete óta a város már mintegy 150 ezer menekültet fogadott be az ország más térségeiből.

A konfliktust megelőzően 720 ezer lakosú város alig 70 kilométerre található a lengyel határtól. A térséget nagyrészt elkerülték a harci cselekmények, bár május 19-én orosz rakétatalálat érte.

A kahovkai Ukrajna egyik legnagyobb tározója. Keddre virradóra gyakorlatilag megsemmisült. A harcoló felek egymást vádolják a támadással.

 

Borítókép: Gátrobbantás okozta árvíz Herszonban 2023. június 7-én, egy nappal azután, hogy robbanás történt a dél-ukrajnai Herszoni területen lévő, jelenleg orosz ellenőrzés alatt álló Nova Kahovka-i víztározójának gátján. Az ukránok és az oroszok egymást vádolják a robbantás elkövetésével (Fotó: MTI/EPA/Mikola Timcsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.