Meghökkentő csalások miatt fizet rekordbírságot az amerikai gigabank

Az amerikai pénzügyi fogyasztóvédelem 250 millió dollár (mintegy 85 milliárd forint) bírságra és kártérítésre kötelezte a Bank of Americát, az Egyesült Államok egyik legnagyobb kereskedelmi bankját kedden.

Munkatársunktól
Forrás: MTI2023. 07. 12. 6:17
null
Los Angeles, 2023. március 29. A Bank Tower 61. emeletérõl készült képen a Bank of America épülete látható Los Angelesben 2023. március 28-án. A Kastle Systems biztonsági cég felmérése szerint az Egyesült Államok tíz nagyvárosában az irodaházak kihasználtsága még mindig 50 százaléka a koronavírus-járvány elõttinek. MTI/EPA/Etienne Laurent Fotó: Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A döntés nyomán a pénzügyi óriásnak 100 millió dollárnyi összeget kell ügyfeleinek visszautalnia és 150 milliót bírságként befizetnie a pénzügyi fogyasztóvédelmi irodának (Consumer Financial Protection Bureau) és a bankfelügyeleti szervnek (Office of the Comptroller of the Currency).

A vizsgálat megállapította, hogy a Bank of America éveken keresztül tudatosan tartott vissza hitelkártyák után járó kedvezményeket, valamint kétszeresen szabott ki fedezet nélküli tranzakciók utáni költséget ügyfeleire, és beleegyezés nélkül nyitott számlákat – olvasható a pénzügyi fogyasztóvédelmi szervezet közleményében, amely rámutat: ezek a cselekmények törvényellenesek és aláássák a fogyasztói bizalmat.

A Bank of America az Egyesült Államok második legnagyobb banki szervezete, piaci kapitalizációja alapján pedig a világon a második legnagyobb bank. A 250 millió dollár az egyik legsúlyosabb bírság a pénzügyi vállalkozás történetében.

Borítókép: A Bank Tower 61. emeletéről készült képen a Bank of America épülete látható Los Angelesben 2023. március 28-án (Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.