A republikánusok szerint a demokraták listázni akarták a külhoni magyarokat

A legjelentősebb amerikai republikánus szervezet a Twitteren állt ki hazánk mellett.

Homoky Réka
2023. 08. 01. 19:52
null
20230417 Pécs Pécsre utazott David Pressman amerikai nagykövet, aki nyilvános program keretében látogatott el a Pécsi Tudományegyetemre, majd a Nemzeti Virológiai Laboratóriumba ment. Később „off the record” háttérbeszélgetést tartott. David Pressman egy Soros Györgyhöz köthető helyi alapítványt is meglátogatott. Fotó: Laufer László LL Dunántúli Napló DN A képen: David Pressman USA nagykövet a pécsi belvárosban Fotó: Dunántúli Napló /Laufer László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid, ám annál lényegre törőbb bejegyzést tett közzé a Twitteren a New York Young Republican Club, az USA legfontosabb republikánus szervezete azt írta ugyanis, hogy Magyarország arra összpontosít, hogy megvédje állampolgárait, beleértve a kárpátaljai magyarokat is. 

Az amerikai szervezet hozzátette, hogy Biden, Nuland, Pressman, Power és csapataik információkat akarnak gyűjteni a magyar emberekről, hogy aztán átadhassák azokat a kijevi rezsimnek. 

A republikánus szervezet a magyar–amerikai vízumkonfliktus kapcsán azt írta a közösségi oldalon, hogy a Biden-rezsim meg akarja büntetni a magyarokat, amiért elsöprő többséggel támogatták Orbán Viktor miniszterelnököt, valamint azt, hogy a magyar vezetés határozottan szorgalmazza az ukrajnai békét.  

Hozzátették, a Biden-adminisztráció nincs tekintettel sem a vízumszankció okozta gazdasági zűrzavarra, sem  Magyarország egyedi körülményeire. 

A történtekkel kapcsolatban Kovács Zoltán, Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára leszögezte, hogy Magyarország nem fogja kiadni a kettős állampolgársággal rendelkező határon túli magyarok adatait, mert az veszélyeztetné a biztonságukat. Hozzátette, a Biden-kormány ezért bosszút áll a magyarokon az újonnan bevezetett vízummentességi korlátozással.  

Az NYYRC ezzel kapcsolatban azt írta a Twitteren, hogy a magyarok, különös tekintettel azokra, akik Magyarország jelenlegi határain kívül élnek, nem jelentenek veszélyt az amerikaiakra. 

Az amerikai republikánus szervezet álszent hazudozónak nevezte az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetét, aki ezt a politikai agressziót biztonsági szükségszerűségként aposztrofálja. 

Az NYYRC felhívja rá a figyelmet, hogy ez nem biztonsági intézkedés, hanem kollektív büntetés.

Borítókép: David Pressman amerikai nagykövet (Fotó: Dunántúli Napló /Laufer László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.