Hatalmas rendőrségi akció kezdődött a határ mentén + videó

Átfésülik a Szabadka környéki erdőt a szerb belügyminisztérium tagjai. Rengeteg fegyvert, lőszereket és több száz migránst gyűjtöttek be az egyenruhások.

Magyar Nemzet
2023. 08. 01. 14:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyszabású akcióba kezdett kedd reggel a szerb rendőrség és a különleges egységek alakulatai a Szabadkát körülvevő erdőben. Az egyenruhások azután vonultak fel jelentős számban, s fésülték át a terepet, hogy az elmúlt hetekben ismét tarthatatlanná vált a helyzet a szerb–magyar határ közvetlen közelében. 

A határkerítéstől mindössze pár kilométerre fekvő s főleg magyarok lakta Hajdújáráson rendszeressé váltak a lövöldözések. Az illegális bevándorlók és az embercsempészek az elmúlt időszakban attól sem riadtak vissza, hogy a lakott területre merészkedjek, s ott kezdjenek lövöldözésbe. 

A Magyar Nemzetnek a helyszínen egy idősebb nő azt mondta, hogy a házuktól mindössze pár utcára is lőttek a migránsok. 

A helyi lakosok úgy megijedtek, hogy a földre feküdtek, s úgy is maradtak, amíg be nem fejeződött a fegyverropogás. Attól féltek, hogy egy-egy eltévedt golyó őket is eltalálhatja

− tette hozzá a hajdújárási asszony.

 Az autópálya Hajdújárás közvetlen közelében (Fotó: Magyar Nemzet)

A falu szélén, az autópálya közelében a legkritikusabb a helyzet − nyilatkozták a lapunknak a helyiek. Kiemelték: onnan hallatszik a legtöbb alkalommal a lövöldözés. A migránsok bebújnak a barackosokba, onnan szállnak be a rájuk váró taxikba, s indulnak tovább a határ irányába. A Magyar Nemzetnek nyilatkozó nő hozzátette: 

a férje korábban rendszeresen járt ki a gyümölcsösébe, de az utóbbi időben már csak félve megy oda, mert gyakran illegális bevándorlók lepik el a helyet.

Utca Hajdújárás szélén. A Wagner sor a bozótosba vezet (Fotó: Magyar Nemzet)

A helyzet odáig fokozódott az elmúlt napokban, hogy a helyiek lakossági fórum keretében találkozhattak a szabadkai polgármesterrel és a rendőrség illetékeseivel, akik nyugalomra intették őket, s türelmet kértek tőlük. A gyűlés azonban korántsem telt nyugalomban. A fórum egy pillanatában egy idősebb hölgy töltényhüvelyeket dugott a polgármester orra alá, amelyeket állítólag a migránsok lövöldözése után gyűjtött be.

Kedden hajnalban és reggel a helyi sajtó értesülése szerint több száz egyenruhás érkezett a Szabadka-környéki erdőbe, hogy méterről méterre vizsgálja át a terepet.

A Subotica.com szabadkai hírportál információi szerint az akció hajnali 4-kor kezdődött. A részt vevő rendőrök és különleges egységek csapatai több mint kétszáz migránst gyűjtöttek be, s nagyobb mennyiségű fegyvert és lőszert is lefoglaltak. 

Ezek között voltak automata puskák, pisztolyok, de rádió-adóvevők is. Az akcióban 6800 hektár területet vizsgáltak át − közli a Novoszti szerb napilap.

Az illegális bevándorlókat a rendőrök befogadóközpontokba szállították. Az akcióban a szerb belügyminisztérium mintegy nyolcszáz tagja vett részt. A terület felett helikopterek is elszálltak − írja a Subotica.info szabadkai portál.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a nap folyamán több alkalommal is lehetett látni az erdő felé tartó szirénázó rabszállítókat Szabadka északi részén is.

Borítókép: Rendőrségi akció a szabadkai erdőben (Fotó: Bojan Soralov körzetvezető hivatalos Facebook-oldala)

 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.