Maffialeszámolás koronatanúja zuhant ki az ablakon

Valószínűleg életben marad, de maradandó károsodást szenvedett.

Forrás: Markíza2023. 09. 11. 16:01
törött ablak Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kizuhant egy párkányi lakóház negyedik emeletéről és agysérülést szenvedett Tóth Róbert, Miroslav Sykora pozsonyi maffiavezér gyilkossági perének koronatanúja – adta hírül a Markíza. A férfit mentők vitték kórházba, ahol megállapították, hogy bordatörést és agysérülést szenvedett.

A férfi szervezetében kokaint is találtak. 

„Állapota válságos, de az élete nincs veszélyben. A vizsgálatok megerősítették, hogy agykárosodása van, ami azt jelzi, hogy az eszméletvesztés továbbra is fennáll” – részletezte Viliam Sobona, az FNsP Nové Zámky Aneszteziológiai és Intenzív Medicina Klinika orvosa. Írnak arról is, hogy Tóth valószínűleg életben marad, de elképzelhető, hogy maradandó károsodást szenvedett. Az idegenkezűséget a rendőrök kizárták, a lakás belülről két zárral volt bezárva.

Mindez azért rendkívül érdekes, mert Tóth volt a koronatanú Szlovákia történetének egyik legnagyobb maffiaperében, Miroslav Sykora a pozsonyi alvilág vezetőjének meggyilkolása ügyében, akkor négy vádlott ellen vallott, azonban őket első fokon felmentették. A maffiavezért 1997. február 7-én lőtték agyon egy pozsonyi szálloda parkolójában.

Még rejtélyesebbnek tűnik az ügy, ha azt vesszük, hogy a cikk szerint, mielőtt kizuhant volna az ablakon, Tóth – elvileg éppen Norbert Kostov nevét emlegette, ő korábban partnere volt a bűnözésben – állítólg látta a férfit lent. Ez csak azért nem lehetséges, mert Kostov éppen az egyik magyarországi börtönben tölti büntetését.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.