időjárás 1°C Taksony 2023. november 29.
logo

Robert C. Castel: A Nyugat benézte az ukrajnai háborút + videó

Gábor Márton
2023.09.24. 11:43 2023.09.24. 14:56
Robert C. Castel: A Nyugat benézte az ukrajnai háborút + videó

Oroszország és a Nyugat egésze is „benézte a háborút” – erről beszélt Facebook-oldalán közzétett videójában Robert C. Castel. A biztonságpolitikai szakértő elmondta,

a Nyugat ott nézte be, hogy az elgondolás az volt, hogy Oroszországot belekeverjük egy ilyen afgán mocsárhoz hasonló mocsárba vagy vietnámi mocsárhoz hasonló mocsárba, és pont úgy, ahogy a Szovjetunió felbomlott az afgán háború mocsara miatt, éppúgy Oroszország is fel fog bomlani az ukrán háború miatt.

Castel szerint ezzel az elgondolással két probléma is volt. Az egyik az, hogy Kijev nem Kabul, melyet könnyen el tudtak engedni az oroszok, miközben Kijevet nehezebben tudnák. 

A másik pedig az, hogy a Nyugat képes volt támogatni a mudzsahedineket rakétákkal és mesterlövészpuskákkal, de Ukrajnában teljesen más dologról van szó. Itt egy tömegháborúban kell egy középhatalmat támogatni tankokkal, repülőgépekkel, rakétákkal. Ez egy modern háború, modern tömegháború teljes felszereléssel. Ez egy teljesen más mese

– zárta a szavait az Izraelben élő biztonságpolitikai szakértő. 

Borítókép: Robert C. Castel izraeli biztonságpolitikai szakértő (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Háború Ukrajnában

Mindenki sorra kerül – új mozgósítási törvénnyel készül Kijev

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.