A zsidókat gyalázták a palesztinok Németországban + videó

„Mocskos zsidók!” – skandálta a tömeg, a demonstrálók az újságírókat is megfenyegették.

2023. 10. 08. 9:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandiner cikke hívja fel a figyelmet arra, hogy Németországban skandálva ünnepelnek a helyi palesztin bevándorlók az izraeli eseményeket követően.

Mocskos zsidók!

– ezt kiabáltak a bevándorlók Berlin utcáin fényes nappal. Johannes Steiniger, a CDU politikusa, a Bundestag tagja is posztolta a TikTok-csatornáján a megdöbbentő képsorokat.

A politikus hashtagként leszögezte: állítsuk meg az antiszemitizmust!

Mint a Mandiner írja, a Kereszténydemokrata Unió politikusának videóját eltávolították a TikTokról, viszont egy másik német X-felhasználó feltöltötte a skandálást a közösségi oldalára, s hozzáfűzte:

Undorító antiszemita agitáció Németország közepén.

Az X-en a politikus azt írta a bejegyzésében:

Ez elviselhetetlen! Távol áll a véleménynyilvánítás szabadságától egy demonstráción. A rendőrségnek be kellene avatkoznia!

Más sajtóbeszámolók szerint egyébként a német főváros délnyugati részén található Neukölln negyed lakói megdöbbenve látták, hogy palesztinbarát aktivisták édességeket is osztogattak, és örömüket fejezték ki a Hamász terrortámadása és az izraeliek meggyilkolása után. „A palesztin zászlóba burkolt emberek úgy fogalmaztak, a győzelmüket ünneplik. Azt ünneplik, hogy ott nőket és gyerekeket gyilkolnak” – írja az X-en a képet feltöltő felhasználó.

Közben azok a médiumok, amelyek megpróbáltak interjút készíteni az édességet osztogatókkal, életveszélyes fenyegetést kaptak tőlük – írja az Israelnationalnews.com. Sőt az aktivisták a felvett anyagok törlését követelték. A támadástól tartva az újságírók törölték az anyagokat, és egyúttal felhívták a rendőrséget, akik követelték a palesztinbarát aktivistáktól, hogy hagyják el a helyszínt, és közölték, hogy gyakori járőrözést fognak végezni a területen. A berlini rendőrség bejelentette, hogy fokozzák a városban lévő zsidó és izraeli intézmények védelmét. A közleményben leszögezték, hogy néhány óránként helyzetértékelést végeznek, és szükség szerint fokozzák a védőintézkedéseket.

Később a palesztinok térkövekkel dobálták meg a rendőröket, komoly zavargások törtek ki a hatóságok és a tüntetők között – írja a Bild német lap.

 

Borítókép: Az izraeli támadást ünneplik a palesztinok Németországban (Forrás: X/Capulcu TurkKick)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.