Becsapták Zelenszkijt

Az utolsó ukránig harcol Kijev, de a Nyugat nem teljesíti az ígéreteit – mondja a belarusz vezető.

2023. 10. 07. 20:53
ZELENSZKIJ, Volodimir
Granada, 2023. október 5. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozójára érkezik Granadában 2023. október 5-én. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltõ Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmények vezetõit hívta meg az EPC tanácskozására. MTI/EPA/EFE/MIGUEL ANGEL MOLINA Fotó: MIGUEL ANGEL MOLINA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök úgy véli, hogy Volodimir Zelenszkij tisztában van azzal, hogy a Nyugat becsapta, és nem teljesíti a megállapodásokat. A belarusz vezető arra is figyelmeztetett, hogy Ukrajnának bele kell egyeznie a béketárgyalásokba, mert néhány hónapon belül senki sem akar majd beszélni velük – írja a boszniai Alternativna TV

Ennek az országnak nincs már mivel harcolnia, és béketárgyalásokat kell kezdenie, mert néhány hónapon belül senki sem akar majd beszélni a kijevi rezsimmel

– mondta Lukasenka egy katonai létesítmény látogatása során a Breszti területen.

Az elnök hozzátette: látni lehet, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán vezető hibás döntést hozott, s az utolsó ukránig harcol. 

A kollektív Nyugat nem teljesíti a Zelenszkijnek tett ígéreteket. Ő is megérti, hogy becsapták

– fogalmazott a fehérorosz államfő.

Kiemelte: az Amerikai Egyesült Államok osztotta fel a feladatokat az ukrajnai konfliktus kezdete előtt. 

Lukasenka szerint akkor az amerikaiak azt mondták Zelenszkijnek, hogy mindent megtesznek érte. Azt is ígérték neki, hogy mozgósítanak, amit csak tudnak, pénzt, fegyvert és minden mást adnak – tette hozzá a politikus.

Lukasenka hangsúlyozta, Zelenszkij beleegyezett az ilyen feltételekbe, és az utolsó ukránig harcol, de a Nyugat nem adja meg neki, amit ígért – írja a B92 szerb hírportál.


Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: MTI/EPA/EFE/Miguel Angel Molina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.