Izrael nem csak szárazföldi hadműveletben gondolkodik

Iztraelnek több terve is van, nem csak szárazföldön támadná meg a Hamászt.

Forrás: MTI2023. 10. 17. 18:13
null
Deir el-Balah, 2023. október 17. Palesztinok túlélõk után kutatnak izraeli légitámadásban összedõlt házak romjai között a Gázai övezet középsõ részén fekvõ Deir al-Balahban 2023. október 17-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol több mint 1300 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 2700 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben. MTI/AP/Hasszan Eszlajah Fotó: Hassan Eslaiah
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli hadsereg nemcsak szárazföldi hadműveletben gondolkodik, mindenki szárazföldi offenzíváról beszél, de más is megtörténhet – közölte kedden újságírókkal Richard Hecht, az izraeli hadsereg szóvivője a Gázai övezetet uraló Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet elleni háborúval kapcsolatban.

Izrael a gázai szárazföldi bevonuláson kívül más lehetőségeket is mérlegel a háború következő szakaszaiban – közölte Hecht részletek elárulása nélkül.

A katonai szakértők szerint a sűrűn lakott Gázai övezetben a szárazföldi offenzíva súlyos harcokat és jelentős veszteségeket okozna mindkét oldalon.

Izrael a Hamász október 7-ei támadásának megtorlásául légicsapásokat indított a szervezet létesítményei ellen a Gázai övezetben, valamint csapatokat és katonai felszerelést vezényelt az övezet környékére.     

A Walla hírportál értesülése szerint a tervezett nagyszabású szárazföldi hadműveletet Izrael elhalasztotta egy ismeretlen időpontra Joe Biden amerikai elnök szerdai látogatása miatt.

A Walla portálnak nyilatkozó, meg nem nevezett izraeli katonai források bírálták a halasztást, azzal érveltek, hogy minden újabb óra a hadsereg ellen játszik, mert lehetővé teszi a Hamasz felkészülését az összecsapásokra.

Korábban lapunknak Nógrádi György arról beszélt, hogy milyen kényelmetlen helyzetben van Izrael. Mint mondta, ebből a helyzetből nem jöhetnek ki jól az izraeliek.

Borítókép:  Palesztinok túlélők után kutatnak izraeli légitámadásban összedőlt házak romjai között a Gázai övezet középső részén fekvő Deir al-Balahban 2023. október 17-én (Fotó: MTI/AP/Hasszan Eszlajah)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.