Medvegyev: A nyugati idióták beletaszítanak a harmadik világháborúba

A volt orosz elnök az új brit védelmi miniszter kijelentésére reagált.

2023. 10. 01. 10:47
MEDVEGYEV, Dmitrij
Volgográd, 2023. június 1. Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetõje látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvõ Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején. MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina Fotó: Jekatyerina Stukina
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dmitrij Medvegyev idiótának nevezte az Egyesült Királyság új védelmi miniszterét. Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Grant Shapps bejelentette, hogy ezentúl Ukrajnában folytathatják a britek az ukrán katonák kiképzését. 

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese ezzel kapcsolatban megjegyezte: az oktatók így az orosz fegyveres erők legális célpontjává válnak. Tudva való, hogy könyörtelenül elpusztulnak, és már nem zsoldosként, hanem pontosan brit NATO-specialistákként – tette hozzá a volt orosz elnök.

Medvegyev a németeknek is odaszúrt. Azzal a követeléssel kapcsolatban, hogy Berlinben azt kérik, azonnal szállítsanak Taurus rakétákat az ukránoknak azért, hogy a kijevi rezsim csapást mérhessen orosz területre, gyengítve az orosz hadsereg ellátását. 

Az orosz politikus megjegyezte, ha ez a németek szerint összhangban van a nemzetközi joggal, akkor, ebben az esetben teljes mértékben megfelelnek a nemzetközi jognak a német rakétákat előállító gyárak elleni támadások is.

Dmitrij Medvegyev aláhúzta: „ezek az idióták aktívan taszítanak minket a harmadik világháború felé”.

Borítókép: Dmitrij Medvegyev, az Orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője látogatást tesz a Volgográdi régióban fekvő Prudboj katonai gyakorlótéren 2023. június elsején (Fotó: MTI/EPA/Pool/Szputnyik/Jekatyerina Stukina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.