Orosz–ukrán háború: súlyos vádakkal állt elő az orosz külügy

Marija Zaharova külügyi szóvivő szerint megerősítést nyert a kurszki atomerőművet megtámadó drónok származása.

2023. 10. 28. 19:14
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia / Twitter)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője a  Telegram közösségi oldalon arról posztolt, hogy az ukrán hadsereg a kurszki atomerőmű ellen terrortámadást kíséreltek meg. Az egyik robbanóanyaggal megrakott drón egy nukleáris hulladéktárolóba csapódott, aminek végül megsérült a fala, a másik kettő az állomás adminisztratív épületegyüttesére esett. 

Az atomerőművek támadására használt pilóta nélküli légi járművek az előzetes adatok szerint nyugati országok által szállított alkatrészeket használtak – állítja az orosz külügyi szóvivő.

A történtek azt igazolják, hogy a bűnöző kijevi rezsim számára nincsenek határok, beleértve a nukleáris terrorcselekmények elkövetését is. Nem lehet nem észrevenni, hogy egy ilyen dróntámadás következménye egy nukleáris katasztrófa lehet, amely számos ország területét érinti. Eredetileg nem tűztek ki más célt, mint egy tisztán békés infrastrukturális létesítmény megtámadását

 − mondta Zaharova. A szóvivő hozzátette:

A kurszki atomerőmű megtámadásával a kijevi rezsim a legutálatosabb terrorszervezetekkel lépett egy szintre. Különös aggodalomra ad okot, hogy ezt a bűncselekményt nem követhették el engedély nélkül, és valószínűleg nyugati kurátorok közvetlen utasítására cselekedtek

 − emelte ki Marija Zaharova, aki felhívta a kormányok figyelmét, hogy határozottan ítéljék el Kijev cselekedeteit, amelyek rendkívül veszélyesek és helyrehozhatatlan következményekkel járhatnak. Úgy vélte, az érintett nemzetközi szervezeteknek, a környezetvédelmi nem kormányzati szervezeteknek és a civil társadalomnak is megfelelő értékelést kell adniuk e terrorcselekményről.

Borítókép: Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője. (Forrás: MFA Russia/Twitter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.