„Sokszor mondtuk, de ezek szerint nem elégszer, ébresztő!” – magyar politikusok reagáltak a brüsszeli merényletre

A komoly biztonságpolitikai kérdés mellett a magyar kormány sem ment el szó nélkül.

2023. 10. 17. 12:22
null
Brüsszel, 2023. október 17. Rendõrök a lövöldözés helyszínén, Brüsszelben 2023. október 16-án. Brüsszelben a legmagasabb - négyes szintre - emelték a terrorkészültséget azt követõen, hogy a város központjában két embert agyonlõttek, egy személyt pedig megsebesítettek a Belgium–Svédország Európa-bajnoki selejtezõ kezdete elõtt. Mindkét áldozat svéd futballmezt viselt. Szemtanúk szerint az elkövetõ a lövések leadása elõtt azt kiállította, hogy Allahu Akbar (Allah a leghatalmasabb). MTI/AP/Nicolas Landemard Fotó: Nicolas Landemard
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba: Sokszor mondtuk, de ezek szerint nem elégszer, ébresztő!

 

Ennyit arról, hogy menekültek érkeznek-e Európába. Egyre többet tudni arról, hogy ki is követhette el a tegnapi brutális brüsszeli merényletet. Két svéd fociszurkolót öltek meg – idézte fel Dömötör Csaba miniszterhelyettes közösségi oldalán megosztott videójában.

A gyanúsított egy olyan illegális bevándorló, aki 2019-ben menekültkérelmet nyújtott be, de azt a belga hatóságok elutasították. Sőt, külföldi nemzetbiztonsági szolgálatok arra figyelmeztették őket, hogy egy radikalizálódott személyről van szó 

– közölte a politikus. Dömötör Csaba felidézte, hogy a belga igazságügyi miniszter elmondta, hogy sok ilyen jelzést kaptak. Nemcsak a belgák, hanem mi is joggal tesszük fel azt a kérdést, hogy hogyan fordulhat elő ilyen előzmények után, hogy egy ilyen ember zavartalanul élt Brüsszel Schaerbeek kerületében, amely egyébként nincs túl messze az uniós negyedtől. 

Ilyen emberek tömegeit akarják szétosztani Európában

 – közölte Dömötör Csaba. Ráadásul felül akarják írni a magyar szabályozást, és a migránsokat már azelőtt be kellene engedni, hogy véget érne a menekültügyi eljárás. A tegnapi eset is azt mutatja, hogy ha egyszer bejöttek, akkor már bent vannak, és nincs annyi hatósági erőforrás, amellyel nyomon lehetne követni a veszélyes embereket. A következmények drasztikusak. 

Sokszor mondtuk, de ezek szerint nem elégszer: ébresztő. 

 

Hidvéghi Balázs: Hány ártatlan európait fognak még legyilkolni?

 

Brüsszelnek ma egyetlen kérdést kell feltenni, hány ártatlan európait fognak még legyilkolni az általuk betelepített iszlamisták?

– figyelmeztetett közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője.

Varga Judit: Mi kell még ahhoz, hogy Európa végre észhez térjen? 
 

A terrorhullám újból elérte Európát, Brüsszelben tegnap este ártatlanok vére folyt. Mi kell még ahhoz, hogy Európa végre észhez térjen? Gyökeres változásra van szükség! A migrációt meg kell állítani 

– fogalmazott közösségi oldalán Varga Judit, a Fidesz EP-listavezetője.

Borítókép: A brüsszeli merénylet helyszíne (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.