A migránsok között toboroznak a terrorszervezetek a magyar határnál

Megdöbbentő videók terjednek a közösségi oldalakon a magyar határ közeléből.

2023. 11. 08. 11:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt időszakban sorra érkeztek a hírek a magyar–szerb határ déli oldalán a fegyveres összecsapásokról. A Délvidék északi részén lakó emberek néha több órán át hallhatták a lövöldözések hangját. 

Az elejében a Szabadka környéki erdőkben csaptak össze a bevándorlók és az embercsempészek, később viszont már attól sem riadtak vissza, hogy lakott területen lőjenek egymásra. Emlékezetes volt a tavaly novemberi horgosi eset is, amikor a település központjában csaptak össze a bevándorlók, automata fegyverekkel lőttek egymásra.

Legutóbb ismét Horgos került a középpontba, amikor lövöldözés tört ki a bevándorlók között, több migráns elhunyt. Ezt követően indult jelentős rendőrségi fellépés a szerbek részéről, hogy gátat szabjanak a migrációnak.

Szükség is van a komoly fellépésre, hiszen a bűnbandák már szinte teljesen behálózták a határ menti övezetet. A Metropol most azt írja, hogy a terrorosztagok migránsokat toboroznak a határon.

@sahilcomando

💫sahil🥷🏼Arab❤️🔥 🦁A🇦🇫F🏳️G🏴‍☠️400🤬59

♬ original sound - 400👑59

Mint fogalmaznak, a fegyveres osztagok a közösségi médiában különböző profilokat használnak. Ezeken keresztül pedig arra buzdítják a migránsokat, hogy csatlakozzanak hozzájuk. Azt ígérik nekik, hogy gyorsan Nyugat-Európába juthatnak, illetve kiképzést is kaphatnak.

Mint arról korábban a Magyar Nemzet is beszámolt, feloldották a titkosítás alól a migráció és a terrorizmus összefüggéseiről szóló nemzetbiztonsági jelentést Magyarországon. A beszámolóból kiderül, hogy a hazánkon is áthaladó balkáni migrációs útvonal felügyeletét terrorista csoportok vehetik át, ami számottevő kockázatot jelent.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a jelentéssel kapcsolatban azt írta a Facebookon, a magyar–szerb határon már jelen vannak az ismert terrorszervezetek, úgymint az ISIS, az al-Kaida, a Hamász is. Hozzátette: a tálibok is jelen vannak a Délvidéken, sok embercsempész rokoni kapcsolatban áll afganisztáni tálib kormányzati vezetőkkel, illetve a hozzájuk köthető Haqqani terrorcsoport tagjaival

A Metropol szerint ezek az osztagok rendszeresen toboroznak új jelentkezőket, arab, perzsa, illetve pastu nyelven toborzóvideókat tesznek közzé. 

A videók alatt a különböző iszlamista mozgalmak indulói szólnak, például a ISIS, a hírhedt Iszlám Állam himnusza vagy más, az európaiak ellen uszító harci dalok. 

A migránsok a határkerítés mellett is pózolnak a kamerába, s fenyegetően mutogatva üzennek.

A Metropol cikke szerint a toborzók közzétesznek olyan „oktatóvideókat” is, amelyek a határon való átjutáshoz, a lehetséges útvonalak megismeréséhez próbálnak tanácsot adni az illegális bevándorlóknak.

 

Borítókép: Légi felvételek a magyar–szerb határ menti övezetből (Forrás: Szerb rendőrség)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.